Performanță la Constanța - vară fierbinte pe tabla de șah

1304
Performanță la Constanța - vară fierbinte pe tabla de șah - sahde-1469365719.jpg

Articole de la același autor

Vara aceasta, copiii legitimați la  clubul ACS Fianchetto din Constanța au obținut rezultate deosebite la cele trei puternice turnee internaționale de șah, găzduite în fiecare vară de litoralul românesc. Aflându-se în vacanță, copii au acordat atenție competițiilor sportive, unde au participat 15 sportivi legitimați la ACS Fianchetto Constanța. Șase dintre aceștia s-au remarcat prin obținerea medaliilor și prin prisma evoluțiilor foarte bune.


În perioada 24 iunie-3 iulie, la Cap Aurora, a avut loc Festivalul Internațional de Șah "FISCA - 2016", eveniment la care au luat parte 565 de sportivi din șase țări, concurs pe categorii de vârstă, copii și open. Cele mai bune rezultate obținute de ACS Fianchetto au fost reușite de Maria Criveanu - locul V (fete, 8 ani, șah clasic) și Eduard Cotoros - locul X (băieți, 8 ani, șah clasic). Tot în acea perioadă, la Eforie Nord, avea loc Festivalul Internațional de Șah "Trofeul Litoralului", unde Andrada Puișor a terminat pe locul ll (fete, 12 ani, șah clasic).


Ediția a XXV-a a Trofeului "Techirghiol" a fost una de bun augur pentru sportivii de la ACS Fianchetto. Andrei Jitea a obținut locul l la șah clasic și locul 3 la dezlegări (băieți, 10 ani), Eduard Cotoros - locul l la blitz, locul ll la șah clasic și locul l la dezlegări (băieți, 8 ani). Rezultate foarte bune au avut și Sabina Bonciu (șah clasic, fete, 10 ani), Andrada Puișor (șah clasic, fete ,12 ani) și Bogdan Cîrnu (dezlegări, băieți, 10 ani), care au urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului.


Această activitate este parte a proiectului "Participarea la Campionatele Național de Șah a echipelor de juniori și seniori din cadrul Asociației Club Sportiv Fianchetto Constanța", cofinanțat de Consiliul Județean Constanța. Următorul punct al proiectului este participarea la Campionatele Naționale de juniori pe echipe de la Iași, de la sfârșitul lunii iulie, unde președintele ACS Fianchetto, Iulian Mihailov, arbitru de șah și instructor sportiv, speră la obținerea unei medalii pentru acești minunați micuți campioni constănțeni, la categoria de vârstă 8 ani. Echipa va fi formată din Eduard Cotoros, Maria Criveanu și Gabriel Dima.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6594 secunde