Peste 250 de judoka au participat la Cupa Pantheon de la Constanța

247
Peste 250 de judoka au participat la Cupa Pantheon de la Constanța - cupa-pantheon-1-1718642875.jpg

Articole de la același autor

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța s-a dovedit neîncăpătoare sâmbătă, 15 iunie, pentru sutele de sportivi care au venit din întreaga țară pe litoral, pentru a participa la Cupa Pantheon la judo.
Peste 250 de judoka atât din Constanța cât și din țară dar și din Ucraina și Republica Moldova, s-au aliniat la startul întrecerii, un număr mai mult decât dublu, față de estimările făcute de organizatori înaintea competiției.


Împărțiți pe trei categorii de vârstă și greutate, U12, U14 și U16, masculin și feminin, aceștia s-au luptat aproape până la epuizare pentru un loc pe podium. La final, cu toții au fost premiați pentru performanțele lor.


Printre cei prezenți, în cadrul festivității de deschidere, au luat cuvântul atât George Teseleanu, președine de onoare la ACS Pantheon Constanta, Ștefan Mărginean, comisar din partea Federației Internaționale de Judo cât și campioana olimpică Alina Dumitru, care susține acum judo-ul românesc din postura de antrenor.


„Judo este mai mult decât un sport. Este educație și curaj, prietenie și onestitate, politețe și autocontrol, respect și modestie, fapt pentru care tânăra generație, aici prezentă în număr atât de mare, a înțeles că prin judo, sport și educație poate contribui la o societate sănătoasă, parte a unei comunități solidare, prin judo,“ a menționat George Teseleanu.


„Este o competiție bună. Vin din ce în ce mai mulți sportivi de valoare, ceea ce dă valoare sportului pe care îl practică. În fond, asta ne dorim de la ei, să îi vedem la marile competiții. Pornind de concursuri mai mici, cum este cel de aici, avem o șansă ca pe viitor să vedem marii campioni,“ a spus Alina Dumitru, campioană olimpică și antrenoare.


Cu ocazia desfășurării Cupei Pantheon la judo a debutat și proiectul „Judo – Sport și Educație - ediția a II-a“, care este organizat de către Asociația Club Sportiv Pantheon Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.


Următoarea activitate programată în cadrul proiectului „Judo –Sport și Educație -ediția a II-a“ va avea loc aproape de sfârșitul lunii august, când va avea loc Pantheon Judo Camp 2024, un stagiu de pregătire la care sunt așteptați să participe peste 500 de judoka reprezentând cluburi atât de pe raza județului Constanța, din țară dar și de peste hotare, din țări precum Serbia, Bulgaria, Ucraina sau Republica Moldova. 


Printre invitații speciali ai stagiului se numără trei sensei de renume internațional, sensei Eiji Kikuchi, sensei Eiko Shepherd sau sensei Shinji Hosokawa, care le vor împărtăși participanților din cunoștințele și experiența lor.


Aceasta activitate se va încheia cu competiția „Black Sea Judo Cup“, la care sunt estimați peste 200 de judoka, care vor putea astfel să își pună în valoare cunoștințele acumulate la stagiu.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6739 secunde