Phoenix CSU Simona Halep, debut ezitant în Cupa României la baschet feminin

187
Phoenix CSU Simona Halep, debut ezitant în Cupa României la baschet feminin - phoenix-1604507939.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CS Phoenix CSU Simona Halep a suferit două înfrângeri în primele jocuri din cadrul Grupei B preliminară a Cupei României. Pauza îndelungată provocată de pandemia Covid-19 şi-a spus cuvântul, dar constănţencele sunt optimiste că vor veni şi victoriile.

Baschetbalistele de la CS Phoenix CSU Simona Halep au resimţit din plin tracul începutului de sezon şi mai ales lipsa meciurilor de pregătire din vară, astfel că au fost învinse de CS Țara Bârsei Brașov, scor 61-74, în primul meci din Cupa României, disputat la Arena de Baschet din Bucureşti.

Alexandria Nikia McDonald (16 puncte, 12 recuperări) şi Denia Patrice Davis Stewart (14 puncte, 18 recuperări) s-au remarcat de la echipa constănţeană, care, deşi a pornit cu stângul în această campanie, şi-a dorit foarte mult victoria.

O victorie care, din păcate, nu a venit nici în cel de-al doilea meci, în care CS Phoenix CSU Simona Halep a cedat, scor 51-77, în faţa celor de la FCC Baschet Arad. Evoluţia din nou foarte bună a americancei Nikki Alexandria McDonald (18 puncte și 10 recuperări) nu a fost de ajuns pentru a bifa primul succes al stagiunii.

„În ciuda diferenței mari de puncte de la finalul partidei cu Baschet Arad, avem puterea de a spune că rezultatul este unul care nu reflectă întru totul realitatea din teren dacă luăm în calcul numai faptul că, în debutul ultimului sfert, am ratat o ocazie mare de a ne apropia la doar 7 puncte de adversarele noastre. Plusul de gabarit, dar mai ales de experiență - să nu uităm că echipa din Arad este finalista ediției trecute a Cupei României - și-au spus în cele din urmă cuvântul, iar favoritele și-au respectat statutul.

Pe de altă parte, chiar dacă am pierdut pe teren, în afara lui am câștigat o familie care devine tot mai închegată cu fiecare zi petrecută împreună. Iar asta într-un timp extrem de scurt, în condiții de pandemie și cu un lot schimbat din temelii față de ultimul meci oficial, disputat în primăvară.

Dincolo de rezultate, pentru noi a contat experiența acumulată de jucătoare cu acest prilej în perspectiva noii ediții a Ligii Naționale. Iar concluziile trase după cele două evoluții de până acum ne dau speranțe că suntem pe direcția corectă și că este doar o chestiune de timp până când vor veni și victoriile”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

Alte rezultate înregistrate în Cupa României la baschet feminin:

Grupa A (la Satu Mare)

CS Municipal Satu Mare - CSM Alexandria 105-52

CS Agronomia Bucureşti - ACS KSE Târgu Secuiesc 2-0 (la „masa verde”. Echipa din Covasna nu s-a prezentat la turneu, din cauza a două rezultate pozitive la testele Covid-19).

CS Municipal Satu Mare - ACS KSE Târgu Secuiesc 2-0 (la „masa verde”)

CS Agronomia Bucureşti - CSM Alexandria 58-49

Grupa B (la București)

FCC Baschet Arad - CS Universitatea Cluj-Napoca 55-68

CS Universitatea Cluj-Napoca - CS Țara Bârsei Brașov 72-60.

Faza finală a Cupei României se va desfăşura în format Final Four, în care se califică echipele clasate pe primul loc din fiecare grupă preliminară şi o echipă clasată pe locul doi în grupe, stabilită prin tragere la sorţi. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este calificată direct.

Turneul Final Four al Cupei României se va disputa în februarie 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6331 secunde