Pilotul George Onoaie, "vitezist" în etapa inaugurală a EKart’nG

1257

Articole de la același autor

În week-end, pe pista AmcKart din București, s-a desfășurat prima etapă a Campionatului e-Karting Gatorade (EKart’nG), aflat în premieră sub egida Federației Române de Automobile Sportive.

La această competiție, sunt acceptate doar karturile cu motoare electrice, special concepute pentru a fi folosite de copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Acestea sunt considerate motoarele viitorului, în competițiile de profil, pentru numeroasele avantaje asigurate, față de motoarele clasice. Cele electrice au un zgomot mult diminuat, întreținerea lor este mult mai accesibilă, iar emisiile de gaze nu există.

Unul din cei mai talentați tineri piloți din Constanța, George Onoaie, a făcut cu succes trecerea de la motoarele clasice, pe carburant, la cele electrice. În această etapă, sportivul legitimat la Clubul de Karting București a reușit să încânte asistența și să ajungă acolo unde ne-a obișnuit de-a lungul timpului: pe podium.

Drumul n-a fost unul deloc neted pentru tânărul constănțean. "Georgică" a venit al optulea în contratimpi, însă a reușit să câștige nu mai puțin de patru locuri în prefinală. În finală, George Onoaie a reușit să urce rapid pe locul trei, fiind sigur de podium. Doar că ambiția și pofta de victorie nu l-au mulțumit doar cu atât. Acesta a urcat până pe locul doi, acolo unde avea să și termine la sfârșitul zilei.

"Sunt foarte mulțumit de cum a evoluat George. Am văzut dorință și pasiune în stilul său de a manevra kartul electric. M-am temut un pic că va fi o diferență, însă acesta s-a descurcat admirabil. La un moment dat, avea șansa de a forța victoria, însă mi-a spus că nu a vrut să forțeze nota, temându-se de vreun acroșaj ce l-ar fi putut scoate de pe traseu", a declarat Bogdan Onoaie, tatăl talentatului pilot.

Următoarea etapă este programată în perioada 19-21 mai, la Bacău, pe Circuitul Speed Park. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1542 secunde