Decizie a Ministerului Sportului

Pondere obligatorie de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale

141
Pondere obligatorie de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale - 1-1657191141.jpg
Începând cu sezonul 2022-2023, va fi impusă obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă, a anunţat, joi, 7 iulie, Ministerul Sportului.

ÔÇ×Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabile┼čte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor rom├óni, din totalul de sportivi participan┼úi la competi┼úiile sportive na┼úionale oficiale, ├«n sporturile de echip─â.

Obiectivul acestei m─âsuri const─â ├«n sus┼úinerea sportului de ├«nalt─â performan┼ú─â ┼či a sportivilor rom├óni, iar ducerea la ├«ndeplinire se va realiza de c─âtre federa┼úiile sportive na┼úionale, prin statutele ┼či regulamentele proprii, ├«ncep├ónd cu sezonul competi┼úional urm─âtor, 2022-2023ÔÇŁ, au transmis reprezentan┼úii Ministerului Sportului.

ÔÇ×Dup─â ce m-am sf─âtuit cu toate federa┼úiile sportive, am emis ordinul de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performan┼ú─â rom├óni la nivel de seniori ┼či juniori la toate competi┼úiile sportive na┼úionale oficiale. Minimum 40% dintre sportivii prezen┼úi pe teren ├«n timpul meciurilor oficiale trebuie s─â fie rom├óni! Federa┼úiile sportive na┼úionale au obliga┼úia s─â respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguran┼ú─â echipele na┼úionale ale Rom├óniei la sporturile de echip─âÔÇŁ, a precizat ministrul Eduard Novak.

Foto: Facebook / Ministerul Sportului

Pagina a fost generata in 0.6584 secunde