Pregătire în… sufragerie! Andrei Szemerjai: "Este greu să te îmbolnăvești la tenis"

650
Pregătire în… sufragerie! Andrei Szemerjai:

Articole de la același autor

În urmă cu aproximativ o săptămână, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că, de pe data de 15 mai, este foarte posibil ca antrenamentele colective ale sportivilor să fie reluate.

Ministrul Ionuț Stroe nu a fost, însă, foarte clar, atunci când a venit vorba despre tenis. El a explicat că riscul de infectare este unul destul de mare, iar tenisul se încadrează în categoria sporturilor individuale, astfel că sportivii care practică sport individual nu se pot antrena.

O situație neclară este și la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța. Directorul liceului, prof. Andrei Szemerjai, este de părere că antrenamentele la tenis în cadrul instituției pe care o conduce nu se vor relua, pentru că riscul este unul foarte mare.

Copiii nu rămân în cantonament la LPS, așa cum o fac sportivii de performanță în diferite centre de pregătire. Aceștia se pot infecta oricând în timpul în care nu se află la antrenament și astfel vina să fie aruncată pe conducerea instituției de învățământ.

"Deocamdată, nu s-a anunțat ce fel de antrenamente vor fi reluate. Guvernanții au făcut un anunț în care au spus că antrenamentele vor fi reluate la fotbal, la handbal, la rugby, dar nu au spus nimic de centrele de copii și juniori. Să ne ferească Dumnezeu să apară un caz de coronavirus la un copil care vine la noi să joace tenis și se îmbolnăvește când îl trimit părinții la magazin.

Este greu să te îmbolnăvești la tenis. Distanța dintre un sportiv și celălalt este de aproximativ 30 de metri. Deocamdată, secțiile de copii și juniori sunt închise. Unitățile de învățământ sunt închise. Cluburile sportive școlare au activitatea suspendată. Terenurile de tenis sunt funcționale, însă nu se fac antrenamente. Fiecare antrenor își îngrijește terenul pe care îl folosește. Avem șase terenuri de zgură și două terenuri hard, făcute anul trecut în vară.

La tenis, distanța dintre jucători este mare, nu ai cum să te îmbolnăvești. Păi, dacă la tenis te îmbolnăvești, la handbal ce se mai întâmplă? Lucrurile sunt într-o stare de neclaritate, iar în momentul în care apare o situație cu un copil infectat, o să explodeze. Domnul ministru Ionuț Stroe a anunțat că antrenamentele se vor relua la nivel de cluburi naționale, cluburi de seniori, cei care fac sport de înaltă performanță. Noi nu putem să testăm fiecare copil. Și nici nu putem să îi ținem în cantonament, pentru că nu dispunem de atâția bani. Pentru ce să ne pregătim? Sezonul este compromis. Nu mai există competiții. Dacă s-a amânat Wimbledonul, noi nu putem să amânăm niște competiții de copii și juniori?", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul LPS Constanța, prof. Andrei Szemerjai.

Mișcarea ar trebui să fie o prioritate

Unul dintre antrenorii care se ocupă de pregătirea tenismenilor de la LPS este prof. Ioan Macoveiciuc. Acesta este de părere că antrenamentele ar trebui reluate, pentru că sportul înseamnă sănătate.

Profesorul Macoveiciuc nu este de acord cu restricțiile impuse de Guvernul României.

"Depinde de guvernanți dacă vom putea relua antrenamentele. Elevii au interzis la pregătire. După părerea mea, tenis se poate face. Distanța între sportivi este una mare. Nu poți să ții pe toată lumea într-un borcan, pentru că ne vom îmbolnăvi cu toții. Antrenamentele se fac acasă, online, însă pregătirea din sufragerie nu se compară cu cea de pe teren.

Mișcarea trebuie să fie o prioritate. Ar trebui să ne dea voie să alergăm prin parcuri, la o distanță considerabilă unul de altul. Există bolnavi de diabet care au nevoie de mișcare. Ei trebuie să meargă cel puțin cinci kilometri pe zi. Îi omori dacă îi ții în casă.

Este foarte greu, trăim vremuri grele. Virusul acesta nu este așa de rău. Oamenii mai mor și din alte cauze, nu doar din cauza coronavirusului. Dacă ar fi după mine, aș reîncepe imediat antrenamentele.

Noi nu ne permitem să ținem copiii în cantonament. Avem în jur de 80 de copii la tenis, care se pregătesc foarte bine, însă din cauza acestei situații, nivelul lor a scăzut", a declarat profesorul Macoveiciuc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7043 secunde