România - Belarus, în barajul de calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin

Pregătiți focul de artificii!

757
Pregătiți focul de artificii! - 558ade3a9b173b4c3eaf7caec3c66381.jpg
Reprezentativa feminină de handbal a României mai are un hop până să ajungă la turneul final al Campionatului Mondial 2009. O dată trecut, tricolorele se pot gândi la ce e mai frumos: o medalie cât mai strălucitoare.

Sâmbătă, națională României susține manșa secundă a play-off-ului cu Belarus, la finele căreia învingătoarea va primi biletele pentru Campionatul Mondial din China 2009. La adăpostul succesului din tur, 32-31, tricolorele pornesc mari favorite și anunță că nu se vor opri din drumul către competiția asiatică.
Selecționerul Radu Voina spune că nu se gândește la diferența de pe tabelă, primordială fiind obținerea calificării.
"Sper ca echipa mea să pună bomboana pe tortul acestor zile de sărbătoare dedicate handbalului. Eu îmi doresc calificarea înaintea unei victorii categorice, vreau ca fetele să facă un meci bun", a declarat tehnicianul român, prezent la ceremonia de la Cotroceni, eveniment în cadrul căruia președintele Traian Băsescu a decorat 47 de foste glorii ale handbalului românesc din anii ’60 și ’70.
În lotul României, nu sunt probleme deosebite, singura jucătoare accidentată fiind Iulia Pușcașu. Handbalista acuză dureri de spate, survenite în timpul antrenamentului de marți, iar șansele de recuperare sunt foarte mici.
Surpriza o reprezintă reapariția între buturi a Luminiței Huțupan Dinu, care a anunțat că vrea să apere câteva minute, pe final, dacă scorul îi va permite, cel de-al 200-lea său joc fiind ultimul în tricoul naționalei.
Meciul se desfășoară la Sala Polivalentă din București, de la ora 20.00, fiind transmis în direct de Sport.ro.
***
Handbalista constănțeană Ionela Gâlcă Stanca se pregătește să părăsească pe Rulmentul Brașov, după ce oficialii clubului de sub Tâmpa au decis să întrerupă negocierile pentru prelungirea contractului, pretențiile pivotului naționalei fiind considerate prea mari. Principalul impediment a fost faptul că jucătoarea dorea plata integrală în avans a contractului pentru sezonul 2009 / 2010.
Începând cu data de 22 iunie, jucătoarea este liberă de contract și, cel mai probabil, va reveni la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3418 secunde