Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu: „Ne dorim să revenim în America!”

81
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu: „Ne dorim să revenim în America!” - 1-1671710390.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că unul dintre obiectivele naţionalei este calificarea la Campionatul Mondial din 2026, din Canada, Mexic şi SUA, pe lângă cel intermediar, de a participa la Campionatul European din 2024, din Germania.

„Obiectivul cu care plecăm la drum în 2023 este de a merge la Mondiale, de a reveni în America. Totodată, suntem conştienţi că un obiectiv intermediar, care să ne determine să realizăm acest vis să fim prezenţi în America în 2026, nu doar în Statele Unite, ci şi în Mexic şi Canada, este prezenţa la Campionatul European din 2024, din Germania. Acesta este obiectivul intermediar cu care trebuie să lucrăm”, a spus Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că FIFA ia în discuţie creşterea numărului de echipe prezente la turneul final al CM de la 32 la 48.

„Se discută despre creşterea numărului de echipe de la 32 la 48. S-a agreat un sistem competiţional care presupune 16 echipe din Europa, împărţite în grupe de câte trei. Dar schimbarea unui format competiţional ar trebui să aducă în discuţie numărul de locuri pentru Europa. În momentul de faţă, Europa, din punct de vedere procentual, primeşte cel mai mic număr de locuri. Vorbim de o creştere de la 13 la 16 echipe, faţă de alte confederaţii care au crescut substanţial”, a explicat Burleanu.

Preşedintele FRF spune că îi este foarte greu să acorde o notă echipei naţionale după parcursul din 2022: „Îmi e foarte greu să acorde note. Ceea ce pot spune este că prioritatea pentru 2022 a fost implementarea strategiei tehnice, alături de noi au venit persoane care să ne sprijine în acest plan de optimizare a potenţialului unui jucător tânăr”.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9757 secunde