Fostul arbitru constănțean Suat Ibraim critică activitatea șefilor boxului românesc:

"Președintele trebuie să demisioneze!"

922
1
Boxul românesc nu reușește să iasă din conul de umbră în care a intrat de ani buni. Fără performanțe majore în competițiile internaționale, dar măcinată de scandaluri interne, "nobila artă" a atins nivelul inferior valoric, iar "luminița de la capătul tunelului" nici măcar nu se întrezărește.

Starea jalnică a boxului românesc constituie un motiv de supărare pentru fostul arbitru Suat Ibraim. Și pe bună dreptate, pentru că pugiliștii tricolori au uitat cum e să fii cel mai bun la un Campionat Mondial sau European.
"Boxul a fost viața mea, așa că nu pot fi indiferent când văd că lucrurile nu merg așa cum ar trebui. La Mondiale, băieții nu au luat medalii și, mai nou, fetele sunt cele care spală rușinea. Cred că, la nivel național, trebuie regândită strategia. Schimbări sunt necesare și la nivelul federației, președintele să-și dea demisia și să vină în locul său o persoană capabilă să atragă sponsori și să ajute cluburile. Cum vrei să obții medalii la Jocurile Olimpice, în situația în care cluburile sunt la pământ? În federație, sunt oameni care dețin posturi cheie, dar care nu fac nimic, așteaptă chilipiruri și se ascund în spatele vorbelor goale", este de părere Ibraim.
Omul care a împărțit dreptatea în ring oferă exemplele voleiului și handbalului constănțean, discipline în care, în ultimii ani, s-au obținut performanțe excepționale.
"Faptul că administrația locală sprijină sportul este un lucru foarte bun. S-au investit bani publici, iar rezultatele nu au întârziat să apară: titluri de campioni, Cupe ale României, participări cu succes în cupele europene. Boxul trebuie finanțat, pe bază de proiecte cu obiective bine stabilite", a spus fostul arbitru con-stănțean.

Plăcerea de a face sport, înlocuită cu goana după bani
Suat Ibraim își amintește că, pe vremea tinereților sale, sportul se făcea de plăcere.
"Ziua munceam, iar la antrenamente mergeam după-amiaza sau seara. Nu aveam pretenții, eram mândri că suntem sportivi și că avem rezultate. Când mai primeam câte un premiu, era motiv de sărbătoare! Acum, sportivii sunt interesați mai puțin de medalii și mai mult de bani. E o goană teribilă după pricopseală. M-a dezamăgit și echipa națională de fotbal. Jucătorii au ratat calificarea la Mondiale, dar asta nu i-a oprit să petreacă prin baruri. Apoi, la echipele de club, unde sunt plătiți cu milioane de euro, dau goluri peste goluri. Pentru noi, românii, nu au făcut nimic și, de aceea, nu merită respectul nostru", a încheiat interlocutorul nostru.

Comentează știrea

nSdvMtiqdTGQcDv
9 septembrie 2014
cYCObzSROkdtTYs

mzshTH sdoiaznbnpcn, [url=http://ymlhctlmvtxh.com/]ymlhctlmvtxh[/url], [link=http://aubbmjtfdpju.com/]aubbmjtfdpju[/link], http://lpcowclfqeuy.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Sport : "Andrade va lovi doar umbra mea"
Pagina a fost generata in 0.3758 secunde