Profesorul Traian Petcu, 80 de ani dedicați atletismului

434
Profesorul Traian Petcu, 80 de ani dedicați atletismului - traianpetcu-1469119509.jpg

Articole de la același autor

În cartierul Chitila, pe stadionul de fotbal "Mișcarea CFR", cu sprijinul Federației Române de Atletism, al Direcției Municipale pentru Sport și Tineret București, Comisiei Centrale a Veteranilor Atleți și Clubului AS Locomotiva București, s-a organizat Cupa "Memorial Gheorghe Lazăr" la cros, pe distanța a trei kilometri pentru tineret (copii și elevi) și doi kilometri pentru veteranii de peste 70 de ani, pe categorii vârstă din cinci în cinci ani, atât pentru bărbați cât și pentru femei. 


Primii trei clasați ai fiecărei categorii au fost premiați de către organizatori cu diplome și medalii. 


Au participat sportivi din Ploiești, Buzău, Urziceni, Găești, Pitești, Brașov, București și Constanța. Orașul de la malul mării a fost reprezentat de venerabilul atlet Traian Petcu. Ajuns la impre-sionanta vârstă de 92 de ani, sportivul cu nume de împărat roman continuă să ia startul în diverse memoriale de cros și continuă să fie înscris în evidența Federației Române de Atletism și a Comisiei Centrale a Veteranilor Atleți (CCVA). 


Pe 18 iulie, când Nadia Comăneci a sărbătorit 40 de ani de la nota 10 de la Jocurile Olimpice de la Montreal, Traian Petcu a sărbătorit 80 de ani de activitate în sportul care i-a marcat aproape întreaga existență. 


Gheorghe Lazăr a fost o figură marcantă a atletismului românesc, cu o personalitate puternică și un devotament ieșit din comun pentru această disciplină. A practicat atletismul o viață de om, aproximativ 60 de ani, în care și-a câștigat reputația și respectul etern al tuturor atleților. 


Campion la marș internațional, organizator de competiții, arbitru internațional, maestrul Gheorghe Lazăr s-a stins din viață la 85 de ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Stire din Sport : Crosul Ziua Olimpică, gata de start!
Pagina a fost generata in 1.2841 secunde