După mai bine de trei decenii

Pugiliștii vor lupta la Jocurile Olimpice fără cască

124
Pugiliștii vor lupta la Jocurile Olimpice fără cască - pugilistii-1456943691.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv al CIO a ratificat, ieri, schimbarea de regulament adoptată de Federația Internațională de Box Amator (AIBA), prin care boxerii ce vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 să nu mai poarte căști de protecție, pentru prima dată de la JO din 1984, de la Los Angeles.

AIBA renunțase de trei ani la cască în întrecerile desfășurate sub egida sa, însă ca această schimbare să devină valabilă și pentru sportul olimpic avea nevoie de aprobarea Comitetului Internațional Olimpic. Înainte ca aceste căști să fie impuse, au existat cazuri de comoții grave, chiar decese, survenite în urma unor lovituri puternice primite de la adversar.

Această decizie este pusă în aplicare doar la masculin, la feminin casca rămâne obligatorie.

Toma Matei: "O idee foarte bună!"

Întrebat despre cum vede această decizie, fostul arbitru AIBA constănțean Matei Toma ne-a declarat: "Momentan, nu am foarte multe detalii, ne vom reuni la Brăila, pentru Cupa României, și vom fi informați mai bine acolo, oricum ideea este una foarte bună. Cu siguranță, boxul amator va progresa, fiindcă vor fi atrași tot mai mulți oameni în sălile de sport, în tribune, interesul tuturor va fi clar mai mare. Până la urmă, ce este boxul? Este o întrecere pugilistică între doi sportivi, în care cel mai bun câștigă. Acesta este tot farmecul acestui sport". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7303 secunde