Campionatele Mondiale de lupte pentru juniori

Răzvan Arnăut, la câteva secunde de bronz! Eroare a antrenorilor federali în cazul Andreei Ana?

788
Răzvan Arnăut, la câteva secunde de bronz! Eroare a antrenorilor federali în cazul Andreei Ana? - razvanarnaut-1537463874.jpg

Articole de la același autor

În aceste zile, la Trnava (Slovacia), are loc o nouă ediție a Campionatelor Mondiale de lupte pentru juniori, competiție la care România a înscris nu mai puțin de șapte sportivi, trei fiind născuți în județul Constanța.

Cel mai aproape de medalie a fost Răzvan Arnăut (60 kg, greco-romane), de la CS Farul Constanța (antrenor Grigore Gheorghe), cel care a pierdut la mustață medalia de bronz, la capătul unei partide extrem de disputate contra japonezului Kazuki Yabe, scor final 1-2. Când tabela arăta 1-1, arbitrii l-au sancționat pe român cu "pasiv" și au acordat niponului punctul ce s-a dovedit a fi decisiv.

Până în finala mică, Răzvan Arnăut luptase fantastic, depășind toate așteptările. I-a învins pe rând pe Ihar Drozd (Belarus), scor 4-0, Abu Amaev (Rusia) și Elshad Mammadov (Azerbaidjan), scor 13-2. Acesta a fost învins în drumul către finală de turcul Kerem Kamal, scor 0-8, campionul european ce a reușit să cucerească aurul și la Mondial.

Prietenul și colegul lui Răzvan Arnăut de la CS Farul, Florin TIța (55 kg, greco-romane), a trecut de americanul Brady Koontz, cu 7-6, și uzbecul Alpamys Dastanbek, 2-2 (ultimul punct), dar a pierdut în sferturile de finală în fața iranianului Pouya Naserpour, 4-5, cel care avea să cucerească medalia de aur a categoriei. Constănțeanul a intrat în recalificări, însă a fost învins clar de rusul Emin Sefershaev, cu 0-9.

De asemenea, Nicu Samuel Ojog (82 kg, greco-romane) a pierdut în optimi împotriva uzbecului Abubakr Alimov, scor 6-8, Lenard Berei (130 kg, greco-romane) a cedat în sferturi contra gruzinului Beka Makaridze, scor 0-9, Ștefania Priceputu (50 kg, lupte feminine) s-a oprit optimi, după un duel de foc cu turcoaica Aynur Erge, scor 10-10 (superioritate Aynur Erge), iar Maria Nițu (72 kg, lupte feminine) a fost învinsă în sferturi, 1-11, de chinezoaica Fanwen Shen.

Andreea Ana nu a mai luptat!

Luptătoarea Andreea Ana, produs al CS Mangalia, dar legitimată acum la CSA Steaua București, ar fi trebuit să lupte, ieri, în cadrul categoriei 53 kg, însă nu a făcut-o. Motivul? Conform unor surse, se pare că antrenorul federal Șerban Florian Mumjiev nu ar fi fost prezent la stabilirea tabloului de joc, astfel nu a avut cine să o înregistreze pe dubla vicecampioană la cadete.

Informația nu a fost confirmată, dar nici infirmată de președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu.

"Din păcate, eu sunt în România, ne pregătim de Turneul Internațional. Am auzit și eu că Andreea Ana nu a luptat, dar nu știu exact ce s-a întâmplat. Antrenorii se vor întoarce în țară și vor preda un raport de activitate, apoi voi putea cunoaște exact motivele pentru care sportiva noastră nu a mai luptat", a declarat Pârcălabu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7768 secunde