Regata Internațională Cupa Dobrogei, gata de start!

520
Regata Internațională Cupa Dobrogei, gata de start! - regata-1465321073.jpg

Articole de la același autor

În perioada 8-11 iunie, la Eforie Nord, va avea loc a cincea ediție a Cupei Dobrogei la yachting, cel mai mare eveniment organizat până acum pe litoralul vestic al Mării Negre pentru împătimiții sportului cu vele, fiind formată din Regata Internațională Cupa Dobrogei la clasele Centreboards și Regatta Internațională Poseidon-Balchik, dedicată yachturilor din clasa Keelboats. 


Competiția este deschisă tuturor claselor de veliere sportive din categoria Centreboards și a fost inițiată de Clubul Nautic Român și Morski Klub Balchik în anul 2011, fiind înscrisă concomitent în calendarele federațiilor de yachting din cele două țări și găzduită alternativ de cluburile organizatoare din România și Bulgaria.


La startul primei regate, programată joi, 9 iunie, în rada Marinei Eforie, participă aproximativ 100 de veliere la secțiunile Centreboards și Keelboats, pentru clasele: Optimist, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard și 420 (Centreboards) și pentru clasele Racer, Cruiser și o clasă non-formală - Rally Class (Keelboats). 


La secțiunea Centreboards vor fi acor-date premii constând în cupe - pentru primul loc adjudecat la clasele și categoriile competiționale. Pentru cel mai bun rezultat cumulativ calculat la toate clasele și ca-tegoriile de participare se acordă Trofeul Transmisibil "Cupa Dobrogei", unei echipe de club, festivitatea de premiere fiind programată sâmbătă 11 iunie, la finalul ultimei curse competiționale, la Tabăra Luminița, din Eforie Nord. 


În același timp, pentru Secțiunea Keel-boats (yachturi), se acordă diploma și trofeul "Cupa Dobrogei" echipajului care obține cel mai bun cronometraj în timp real pe distanța de 60 de mile maritime între Eforie Nord și Balcic, în cadrul unei ceremonii separate, în Orașul Balcic, vineri 10 iunie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6705 secunde