Remiza de la Botoşani, suficientă! FC Farul s-a calificat în play-off-ul Superligii

182
Remiza de la Botoşani, suficientă! FC Farul s-a calificat în play-off-ul Superligii - 1-1710064796.jpg

Articole de la același autor

FC Farul este din nou între cele mai bune formaţii ale Superligii la fotbal, după ce şi-a îndeplinit primul obiectiv din acest sezon: calificarea în play-off. „Marinarii” au remizat la Botoşani, scor 0-0, în ultima etapă a sezonului regulat, obţinând punctul de care aveau nevoie pentru calificare.

Partida de la Botoşani, care a adus faţă în faţă campioana en-titre şi ocupanta ultimului loc, ce pare condamnată la retrogradare, a fost una foarte disputată, în care presiunea rezultatului şi-a spus cuvânt în multe momente.

Louis Munteanu a ratat şansa de a deschide scorul pentru Farul (min. 19), fiind blocat de portarul Răzvan Ducan, iar Alexandru Buzbuchi, goalkeeper-ul Farului, s-a remarcat la şutul lui Ioan Filip (min. 33) şi l-a blocat salvator pe Juan Kaprof (min. 82). Rivaldinho a marcat pentru constănţeni din centrarea lui Kevin Boli (min. 49), dar golul a fost în cele din urmă anulat de arbitrajul video, pentru că mingea ar fi părăsit terenul la centrarea lui Boli.

Armeanul Grigoryan a primit uşor două cartonaşe galbene după două faulturi la 45, respectiv 80 m de propria poartă şi implicit cartonaşul roşu (min. 76). Chiar şi cu un jucător mai puţin, echipa constănţeană a păstrat rezultatul de pe tabelă şi a obţinut calificarea în play-off.

FC Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Buzbuchi, Dussaut (min. 73, Dănuleasă), Boli, M. Popescu, Kiki, Deaconu (min. 60 Queiros), Nedelcu (min. 40, Gustavo), Vînă (min. 73, Grameni), Grigoryan, L. Munteanu, Rivaldinho (min. 60 Ganea).

Ronaldo Deaconu (Farul) a jucat meciul său cu numărul 150 în Superligă.

Sepsi a dat lovitura în prelungiri

Cu mari emoţii a acces în play-off şi Sepsi OSK. Deţinătoarea Cupei României şi a Supercupei României a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 2-1, în deplasare, cu un gol marcat de croatul Gabriel Debeljuh în prelungiri (min. 90+3).

Oaspeţii au reuşit să deschidă scorul prin fundaşul Florin Ştefan (min. 14), cu un şut la colţul lung. Petrolul a căutat egalarea şi a găsit-o în finalul meciului, când kosovarul Albin Berisha (min. 87) a înscris din pasa lui Alexandru Işfan, însă au pierdut în cele din urmă meciul după un şir de erori în apărare.

CFR Cluj a câştigat greu, 1-0 cu FC Hermannstadt, pe teren propriu, printr-un gol înscris de nigerianul Otele (min. 90+3), cu un şut la colţul lung.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a ratat prin Peter Michael (min. 47) şi a avut un gol anulat, la Karlo Muhar (min. 49), pentru ofsaid, însă sibienii, care au evoluat curajos, şi-au creat ocazii mai mari şi mai multe de gol. Florin Bejan a ratat incredibil din faţa porţii (min. 28), Ianis Stoica a şutat periculos la colţul lung (min. 41), iar Cristian Neguţ a irosit două şanse excelente (min. 75 şi 79).

Într-o altă partidă de interes major, FC Voluntari şi Universitatea Cluj au terminat la egalitate, 0-0, rezultat care nu a mulţumit pe nimeni: ilfovenii au coborât pe locul retrogradabil, iar Clujul a ratat calificarea în play-off.

În subsolul ierarhiei, Dinamo a învins-o pe UTA, la Bucureşti, scor 1-0, şi a părăsit zona retrogradării directe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4615 secunde