România înfruntă Spania în calificările Cupei Davis. Gabi Boitan şi Bautista Agut deschid balul

834
România înfruntă Spania în calificările Cupei Davis. Gabi Boitan şi Bautista Agut deschid balul - 1-1646312423.jpg

Articole de la același autor

Sfârşit incendiar de săptămână pentru naţionala masculină de tenis a României, care întâlneşte echipa Spaniei, în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis, programat pe zgură, la baza sportivă „Puente Romano Hotel Tennis Club” din Marbella.

Tenismenul constănţean Gabi Adrian Boitan (22 ani, 721 ATP la simplu) îl va înfrunta, vineri, 4 martie, de la ora 13.00 (ora României), pe Roberto Bautista Agut (33 ani, 15 ATP la simplu), în primul meci de simplu al întâlnirii dintre echipele României şi Spaniei, din calificările Cupei Davis, duel programat la Marbella, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi, 3 martie.

În cel de-al doilea meci de simplu, de o parte şi de cealaltă a fileului se vor afla Marius Copil (31 ani, 261 ATP la simplu, 852 la dublu) şi noua stea a tenisului spaniol Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP), informează Federaţia Română de Tenis.

Sâmbătă, 5 martie, în ziua decisivă, partidele vor debuta la ora 12.00, cu întâlnirea de dublu. Veteranul constănţean Horia Tecău (37 ani, 17 ATP la dublu) va face pereche cu mai tânărul Nicolae Frunză (24 ani, 617 ATP la simplu, 880 ATP la dublu), adversari fiindu-le Alejandro Davidovich Fokina (22 ani, 47 ATP la simplu, 346 ATP la dublu) şi Pedro Martinez (24 ani, 50 ATP la simplu, 64 ATP la dublu).

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu speră ca România să obţină măcar o victorie în primele trei partide, astfel încât ultimele două jocuri să aibă o miză mai mare decât cea pur statistică. Astfel, Marius Copil va da piept cu Roberto Bautista Agut, în timp ce Gabi Adrian Boitan ar închide seara cu o partidă de zile mari, în compania lui Carlos Alcaraz.

Lotul României este completat de un al treilea constănţean, Ştefan Paloşi (22 ani, 615 ATP la simplu, 716 ATP la dublu), iar antrenor este Andrei Mlendea.

Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.

XXX

Spania este un adversar redutabil, iar căpitanul nejucător Gabriel Trifu este de părere că românii vor trebui să facă meciurile vieţii pentru a se putea impune. Un aport important l-ar putea avea însă şi suporterii români care vor fi prezenţi în tribune.

„Spaniolii se simt mult mai confortabil pe zgură, iar noi trebuie să avem nişte partide extraordinare să-i putem învingem.

Ne-am bucura enorm să avem suporteri români în tribune. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine pentru noi. Şi sper să fie o galerie de români cât mai numeroasă, dar cred că vom fi în inferioritate numerică orice ar fi. Noi trebuie să fim cât mai uniţi, să ne facem treaba pe teren şi să câştigăm acest meci”, a explicat căpitanul nejucător al României.

Foto: Facebook / Romania Davis Cup Team

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4157 secunde