Omagiu la trecerea în eternitate. In memoriam, prof. univ. dr. LAZĂR IRIMIEA

442
Omagiu la trecerea în eternitate. In memoriam, prof. univ. dr. LAZĂR IRIMIEA - candlelight1170871-1646313552.jpg

Articole de la același autor

Universitatea „Ovidius” din Constanța aduce un omagiu la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Lazăr Irimiea, medic primar obstetrică-ginecologie, și medic șef al Clinicii II de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, doctor în științe medicale.

Născut pe 1 noiembrie 1952, prof. univ. dr. Lazăr Irimiea a absolvit Liceul teoretic din Dolhasca, judeţul Suceava, profil umanistic, în 1971 şi Facultatea de Medicină Generală din cadrul IMF „Gr.T. Popa” Iaşi, în 1979, devenind, apoi, doctor în științe medicale, în anul 1998.

În cei peste 34 de ani de activitate profesională, prof. univ. dr. Lazăr Irimiea a realizat peste 10.000 de intervenții chirurgicale, fiind un chirurg de referință pentru situațiile medicale de specialitate cu grad înalt de dificultate.

De-a lungul carierei a dezvoltat excelența în practicile și tehnologiile de ultimă generație și a utilizat tehnici moderne de explorare paraclinică (ecografie, histeroscopie, laparoscopie).

Cu o bogată activitate științifică, prof. univ. dr Lazăr Irimiea a fost autor și coautor a peste 150 de lucrări științifice, cărora li se adaugă cinci cărți de obstetrică și ginecologie, a coordonat mai mult de 30 de lucrări de specialitate, a coordonat trei granturi de cercetare și a participat la numeroase congrese, conferințe și manifestări științifice. 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.193 secunde