România, ultimele teste înainte de EURO 2024. Bulgaria şi Liechtenstein vin la Bucureşti

395
România, ultimele teste înainte de EURO 2024. Bulgaria şi Liechtenstein vin la Bucureşti - fond-nationala-euro-1717155065.jpg

Articole de la același autor

Echipa naţională de fotbal a României se pregăteşte pentru participarea la Campionatul European din Germania care va începe pe 14 iunie. Elevii lui Edi Iordănescu sunt reunţi de mai bine de o săptămână la baza de la Mogoşoaia, acolo unde stau departe de ochii adversarilor. România va disputa două meciuri amicale, pe 4 iunie cu Bulgaria şi pe 7 iunie cu Liechtenstein, ambele partide disputându-se pe stadionul Ghencea.

Însă, până la meciul de pregătire contra Bulgariei „Tricolorii” au jucat un „meci-școală” cu porțile închise și fără arbitru la baza de la Mogoșoaia.

În cursul zilei de joi (30 mai), naționala României condusă de Edi Iordănescu (45 de ani) a jucat un „meci-școală” cu echipa secundă a celor de la FC Voluntari la baza de la Mogoșoaia.

În această partidă, selecționerul a folosit un „prim 11” inedit în care a încercat să verifice mai mulți jucători pe poziții mai puțin obișnuite.

De pildă, Edi Iordănescu a optat să-l folosească ca fundaș central pe Marius Marin (care este mijlocaș defensiv) sau pe Vasile Mogoș (care este fundaș dreapta de meserie) în poziția de fundaș stânga.

Chiar dacă mai mulți jucători nu au jucat pe pozițiilor lor obișnuite, „tricolorii” s-au impus în fața celor de la FC Voluntari II cu scorul de 6-1.

Potrivit Fanatik, în acest meci de pregătire contra ilfovenilor nu au evoluat patru jucători consacrați din lotul României: Ianis Hagi (25 de ani), Nicușor Bancu (31 de ani), George Pușcaș (28 de ani) și Valentin Mihăilă (24 de ani).

De asemenea, sursa citată anterior a scris că Andrei Burcă (31 de ani) și Deian Sorescu (26 de ani) au făcut antrenamente separate deoarece au acuzat mai multe dureri musculare.

România va merge în Germania cu un lot numeros din care nu lipsesc fotbalişti valoroşi care ar putea aduce o calificare miraculoasă în optimile de finală ale competiţiei.

Lotul preliminar pentru EURO 2024 arată astfel: Portari -

Florin Niţă, Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu, Răzvan Sava.

Fundaşi – Andrei Raţiu, Vasile Mogoş, Radu Drăguşin, Bogdan Racoviţan, Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu, Andrei Burcă, Nicușor Bancu.

Mijlocaşi - Deian Sorescu, Marius Marin, Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Adrian Şut, Darius Olaru, Constantin Grameni, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi, Florinel Coman.

Atacanţi - Denis Drăguş, George Puşcaş, Denis Alibec, Daniel Bîrligea.

Reamintim că România va juca în faza grupelor la EURO 2024 pe rând împotriva Ucrainei, Belgiei şi a Slovaciei.

Aşadar, selecţionerul Edi Iordănescu mai are două meciuri amicale la dispoziţie pentru a pune la punct ultimele detalii înaintea marii competiţii la care „tricolorii” vor participa în vara acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3739 secunde