Divizia A1 la volei feminin, etapa a 21-a

S-a relansat lupta pentru cupele europene! CS Medgidia, succes nescontat la Voluntari

1420
S-a relansat lupta pentru cupele europene! CS Medgidia, succes nescontat la Voluntari - 1-1645528470.jpg

Articole de la același autor

În Divizia A1 la volei feminin, bătălia pentru locul patru şi implicit pentru calificarea în cupele europene s-a relansat. Asta după ce CS Medgidia a învins, cu scorul de 3-0, în deplasare, pe CSO Voluntari, la capătul unei evoluţii de senzaţie.

CS Medgidia a dat lovitura şi s-a impus în faţa celor de la CSO Voluntari, scor 3-0 (25-22, 25-19, 25-19), într-o partidă disputată în deplasare, contând pentru etapa a 21-a a Diviziei A1 la volei feminin. O victorie categorică şi foarte importantă, care le menţine pe constănţence în lupta pentru un loc în cupele europene.

Jucătoarele antrenate de Florin Voinea şi Radu Began au fost la înălţime şi au reuşit să fie „în gardă” pe toate fronturile. Atacul, preluarea, blocajul şi serviciul au mers ca la carte. Este o satisfacţie enormă pentru Medgidia, care, prin această victorie, îşi vede încununată toată munca depusă până acum şi îşi ia totodată revanşa după înfrângerea din tur suferită în faţa echipei din Voluntari.

Constănţencele au fost susţinute din tribune de mulţi suporteri veniţi de acasă pentru a le fi aproape, iar încurajările lor au fost un adevărat impuls pentru echipă.

Ioana Baciu a fost cea mai eficientă jucătoare a Medgidiei, cu 19 puncte, fiind susţinută de Ramona Rus, cu 12 puncte.

În clasament, CS Medgidia ocupă locul cinci, cu 38 de puncte acumulate în 18 jocuri. Lideră este CSM Târgovişte (50 puncte, 19 jocuri), urmată, în ordine, de CSO Voluntari (43 p, 19 j), CSM Volei Alba Blaj (42 p, 16 j) şi CSM Lugoj (40 p, 19 j).

Următoarea partidă pentru CS Medgidia este programată vineri, 25 februarie, de la ora 18.00, pe teren propriu, în compania celor de la CS Dinamo Bucureşti. Meciul va fi televizat în direct la TVR 3.

XXX

Echipa feminină de volei CSM Volei Alba Blaj va juca, miercuri, 23 februarie, la Sala Polivalentă din Târgu Mureş, pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană, cu o echipă redutabilă din Turcia: Eczacibaşi Dynavit Istanbul.

„Este o nouă pagină în istoria performanţelor internaţionale ale voleiului feminin românesc pe care o scrie din nou Blajul! În faţa noastră va fi una dintre cele mai mari echipe de volei ale Europei: Eczacibaşi Dynavit Istanbul, un adevărat colos, care înregimentează în rândurile sale superstaruri precum Tijana Boskovic (Serbia), Adams McKenzie (SUA), Maja Ognjenovic (Serbia), Laura Heyrman (Belgia), Hande Baladin (Turcia) sau mai vechea noastră cunoştinţă Ferhat Akbaş, actualul selecţioner al naţionalei Turciei.

Nu va fi uşor să lupţi în faţa unei astfel de echipe stelare, în care o jucătoare are salariul anual cât bugetul clubului nostru, însă eu cred în echipa noastră, în publicul nostru şi ştiu că vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a câştiga”, a transmis primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Medgidia

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6175 secunde