Sabrina Voinea, la un pas de medalie la Mondialul de Gimnastică

357
Sabrina Voinea, la un pas de medalie la Mondialul de Gimnastică - fond-sabrina-1696859982.jpg

Articole de la același autor

Unii adolescenţi, la vârsta de 16 ani, aleg să îşi petreacă frumoasa perioadă prin care trec înconjuraţi de prieteni, anturaj, alcool, droguri şi aşa mai departe. Iată, însă, că în România mai există şi tineri care sunt dedicaţi carierei pe care au ales să o îmbrăţişeze. Şi aceştia nu sunt puţini! Un exemplu este chiar constănţeanca Sabrina Voinea, care la doar 16 ani a făcut senzaţie la Campionatul Mondial de gimnastică din Belgia, de la Antwerp.

Sabrina nu a reuşit să pună mâna pe o medalie, însă a fost atât de aproape, iar evoluţia sa din finala de la sol a fost una extrem de încântătoare, doar cu voia juraţilor fiind posibil ca ea să nu poată urca pe o treaptă a podiumului.

Sabrina a pătruns în arenă şi, cu o inocenţă ieşită din comun, şi-a efectuat exerciţiul, cu foarte mare încredere, în aplauzele tuturor celor din tribune.

La final, Sabrina a obţinut un punctaj de 13,766, fiind depăşită de braziliencele Flavia Saraiva şi Rebeca Andrade şi, bineînţeles de campioana mondială, americanca Simone Biles.

Chiar dacă nu a reuşit să cucerească o medalie, Sabrina a încântat toate privirile. Starul Simone Biles a alergat la final către ea şi a strâns-o în braţe, încurajând-o şi spunându-i faptul că la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 are mari şanse să urce pe podium.

Mama sa, vicecampioană olimpică şi campioană mondială, Camelia Voinea, a fost extrem de încântată de evoluţia fiicei sale.

Aceasta aproape că a vărsat lacrimi de fericire în momentul când Sabrinei i s-a auzit numele în imensa sală din Antwerp. Şi are tot dreptul. Camelia Voinea a lucrat şi lucrează în continuare cu fiica sa şi este conştientă că în viitorul apropiat va urca pe cele mai înalte trepte ale podiumului.

Pentru mulţi, locul 4 la un Campionat Modial de Gimnastică, poate că nu este prea mult, însă pentru sportul românesc este incredibil.

România a fost o adevărată forţă în lumea gimnasticii, dar din motive pe care doar unii le ştiu, în ultimii ani fetele noastre nu au mai cunoscut gustul succesului.

Programul „Ţară, ţară, vrem campioane!”, implementat de marii antrenori Octavian Bellu şi Mariana Bitang, a dat în cele din urmă roade.

Este o chestiune de timp până când vom avea din nou campioane europene, mondiale sau chiar olimpice, pentru că aceste fete sunt la început de drum şi încă de acum concurează alături de marile gimnaste ale lumii.

Americanca Simone Biles, care este un monument al acestui sport, a avut doar cuvinte de laudă la adresa Sabrinei şi, haideţi să îi dăm crezare, pentru că dacă nici ea nu se pricepe, atunci nu se pricepe nimeni.

Rămâne de văzut dacă Sabrina va ajunge pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris acolo unde va reprezenta cu mândrie România, dar şi oraşul Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7781 secunde