Concurs Șahistul Marian Voicu, victorii pe linie la simultanul de la Școala nr. 29

1680

Articole de la același autor

La Școala nr. 29, s-a desfășurat, zilele trecute, un simultan de șah susținut de Marian Voicu, adversarii multiplului campion al Constanței fiind elevi ai școlii, pasionați de sportul minții. Deși au fost încurajați de profesori și de părinți, niciunul dintre micuții șahiști n-a reușit să-i smulgă o remiză experimentatului jucător legitimat la CS Sissa, dar au demonstrat că au talent și dorință de perfecționare.
"A fost o acțiune foarte utilă pentru promovarea acestui sport și, personal, îmi doresc introducerea șahului în școli ca disciplină de studiu. După întâlnirea conducerii Federației Române de Șah cu ministrul Sportului, semnalele sunt pozitive", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa.
v v v
În stațiunea Olănești, s-a dat startul finalei naționale individuale pentru seniori (masculin și feminin), campionat organizat de Federația Română de Șah. Fondul total de premiere, de 10.000 de dolari, este considerat în lumea șahului drept unul care sfidează criza.
Nu mai puțin de 144 de participanți, de la numeroase cluburi din țară, s-au adunat lângă palatul fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Printre aceștia, se află și constănțenii Pavel Damian (ELO 2000), Gabriel Buzgaru (1955), Constantin Dragomir (2069), toți de la CS Sissa, Salim Riza și Daniel Panainte, ambii de la Palatul Copiilor, Cicirone Spulber (2312), de la Cleopatra Mamaia, și Marcel Ciobotariu (1918), de la Callatis Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Figuri "dăunătoare"
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Amenințarea dublă
Joi, 24 Decembrie 2009
Stire din Sport : Rețeta fericirii
Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Sport : O partidă câștigată prin înțelepciune
Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Sport : O remiză nesperată
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Sport : Cupa 1 Decembrie la șah, ediția a XIII-a
Pagina a fost generata in 0.3569 secunde