Se schimbă „liniile”! Campionatul Municipiului Constanţa la şah, ediţia a 69-a

146
Se schimbă „liniile”! Campionatul Municipiului Constanţa la şah, ediţia a 69-a - 1-1668777514.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 19 noiembrie, la Complexul Sport din strada Cuza Vodă, va avea loc a 69-a ediţie a Campionatului Municipiului Constanţa la şah. Puţine competiţii, în afara Campionatelor Naţionale, se pot mândri cu o istorie atât de lungă.

„O istorie cât o viaţă de om, dar de aici şi obligaţia ca ceea ce rămâne să nu fie doar amintirile frumoase trăite odinioară, ci şi satisfacţia propriilor strădanii la această poveste”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Constanţa, prof. Claudiu Iordache.

Urmărind lista de start, se constată următoarea structură pe vârste a celor aproximativ 50 de participanţi constănţeni: 13 jucători între 8-12 ani, 14 jucători între 14-20 ani, cinci jucători între 20-50 ani şi 17 jucători peste 50 ani, dintre care şapte peste 65 ani.

„Concluzia este evidentă şi ne arată că şahul constănţean se află în plină reconstrucţie. Viața modernă ne împinge să ieşim în evidenţă faţă de ceilalţi. Trecând peste această presiune, ţinând resentimentele şi unele neplăceri ascunse în inimile noastre, putem face ca lucrurile rele să se transforme şi să alegem o viziune pozitivă, pentru binele şahului pe care-l iubim atât de mult.

Reconstrucţia poate să înceapă chiar de mâine, prin redarea strălucirii de altădată a acestui campionat. Reguli noi de înscriere şi o selecţie prin concursuri de calificare, titluri şi rating ELO ar putea fi un prim pas pe care îl propunem pentru ediţia viitoare”, a explicat profesorul Iordache.

Foto: Facebook / Claudiu Iordache

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5487 secunde