Cei 16 şahişti finalişti ai Grand Prix România 2022, desemnaţi săptămâna viitoare

169
Cei 16 şahişti finalişti ai Grand Prix România 2022, desemnaţi săptămâna viitoare - 1-1666789297.jpg

Articole de la același autor

Mai sunt doar 10 zile până la ultima etapă a Grand Prix România (GP5) la şah. Programată a se desfăşura în municipiul Brăila, etapa a cincea va consta în 10 runde de şah rapid şi va aduna, ca de fiecare dată, jucători de seamă.

Dintre jucătorii din echipa olimpică masculină, şi-au anunţat deja prezenţa Bogdan Deac, Constantin Lupulescu şi Mircea Pârligras.

Miza este cu atât mai mare cu cât, la finalul acestei etape, vor fi desemnaţi nu numai câştigătorul marelui premiu de 5.000 de euro, ci şi cei 16 finalişti ai Grand Prix România 2022.

Înscrierile sunt deschise până în data de 30 octombrie inclusiv.

Dintre şahiştii care vor evolua la GP5, cel mai bine cotat este olandezul Jorden Van Foreest (ELO 2695), fost campion naţional al ţării sale în 2016 şi câştigător al Tata Steel Masters în 2021. Din mai 2022, van Foreest este jucătorul olandez numărul 2, după Anish Giri.

Tot din Olanda, s-a înscris şi marele maestru Lucas Van Foreest, fratele mai mic al lui Jorden.

XXX

Ucraineanul Vitaliy Bernadskiy este câştigătorul Grand Prix Hunedoara, după ce l-a învins, în ultima rundă, pe Constantin Lupulescu. Bernadskiy a terminat turneul cu 7,5 / 9 puncte.

Pe locurile următoare s-au situat Misratdin Iskandarov (Azerbaidjan), victorie în ultima rundă în faţa lui Stamatis Kourkoulos-Arditis, respectiv Mircea Pârligras (România), remiză cu Titas Stremavicius în ultima rundă.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6143 secunde