Sfârşit de săptămână aglomerat pentru sportivii de la CSM Constanţa

304
Sfârşit de săptămână aglomerat pentru sportivii de la CSM Constanţa - fond-csm-programm-1717095591.jpg

Articole de la același autor

Ultima săptămână din luna mai rezervă alte noi emoții pentru sportivii de la CSM Constanţa, care vor concura în competiții interne și internaționale. Avem un reprezentant la Campionatul European de Canotaj U19 și cinci la Cupa Europeană de Triatlon din Serbia. Ne batem pentru medalii naționale la ciclism, triatlon, baschet și volei, cu echipele de juniori ale clubului de la malul mării care sunt calificate la turneele finale.

Tinerele voleibaliste de la CSM Constanța vor evolua, în această săptămână, la Turneul Final de volei speranțe U15 și au ca obiectiv lupta pentru podium și câștigarea unei medalii. Evoluțiile de până acum ale fetelor antrenate de Vanesa Deșliu și Bianca Ioana Cojocaru ne dau speranțe pentru o comportare cât mai bună. CSM Constanța este în Seria A şi va juca cu HV Junior Iași într-o partidă care va avea loc vineri, dela ora 10:00, la Câmpulung Muscel.

Totodată la capătul unui turneu final U17 în care CSM Constanța și-a adjudecat titlul național, patru componente ale echipei noastre au fost convocate la lotul național al României U18. Deja prezente în angrenajul echipei naționale, Maria Știrbu, Alexia Ruci și Bianca Cucu au fost convocate din nou la naționala României. Celor trei jucătoare care au participat și în trecut cu naționala la turnee li se adaugă în această fereastră competițională și Nicole Toma. Cele patru jucătoare se vor prezenta la Blaj pe 1 Iunie, unde vor începe pregătirea la națională sub coordonarea antrenorilor Adrian Radu și Adrian Negrei, pentru Campionatul Balcanic U18 din Albania (Tirana) programat în perioada 17-23 Iunie ca mai apoi să intre în focuri la Turneul Final al Campionatului European U18 organizat chiar la Blaj în perioada 1-14 Iulie.

De asemenea întrecerile Campionatului European de canotaj U19 sunt programate în perioada 28 Mai – 2 Iunie în orașul Kruszwika din Polonia. Din lotul României face parte și Darius Simion, care va concura în proba de patru rame fără cârmaci. Sportivul este pregătit de antrenorul Marian Grijuc și are dublă legitimare CSM Constanța – CSU „Simona Halep” Constanța.

Cicliștii Brigitte Belu, Matei Paris și antrenorul Filip Grigorescu participă, în weekend, la etapa a 2-a a Cupei României de Șosea, care se desfășoară la Arad, în cadrul competiției „Ziridava Road Race”. Sportivii de la CSM Constanța, ambii cadeți, vor lua startul sâmbătă, 1 Iunie, la ora 10:00, în proba de contratimp individual, pe distanța de 4km, între localitatea Șiria și Vârful Curcubata. Duminică, 2 Iunie, la ora 10:00, se va da startul în proba de fond, care se va desfășura pe o distanță de 115km, între Arad și Sânnicolau Mic. Rezultatele din cele două probe se cumulează pentru clasamentul final.

Sportivii secției de triatlon a clubului constănţean participă, în weekend, la Cupa Europeană de Juniori de la Silver Lake, Serbia. Cinci dintre cei nouă triatloniști români care vor concura în țara vecină sunt de la CSM Constanța: Carol Popa, Raul Petre, Gabriel Mihăilescu, Paul Galoiu și Amalia Singuran. Competiția programează sâmbătă, 1 Iunie, semifinalele, iar duminică, 2 Iunie, finalele individuale și ștafetă mixtă. Se înoată în Dunăre, pe distanța de 400m, celelalte probe fiind 10,4 km bicicletă și 2,5 km alergare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3904 secunde