Concert la Soweto

Shakira și Freshlyground au cântat "Waka Waka"

518
Shakira și Freshlyground au cântat
Festivitățile legate de începerea Campionatului Mondial și-au derulat primul act joi seară, la Soweto (unde s-a desfășurat un concert) și la Cape Town (unde suporterii au luat parte la un fan park).
Sepp Blatter, președintele FIFA, și Jacob Zuma, șeful statului sud-african, au fost prezenți la Soweto. "Este o veritabilă lovitură de începere. Fotbalul unește oamenii", a spus Blatter. "Africa de Sud este o scenă, Africa de Sud e cool!", a declarat și Zuma.
35.000 de spectatori au asistat la concertul de pe stadion. Pentru a nu deranja muzica, organizatorii nu au permis nimănui să intre cu vuvuzele, celebrele trompete.
Alături de grupul pop sud-african Freshlyground, Shakira a interpretat imnul oficial al Mondialului, "Waka Waka (Este timpul Africii)". Au mai concertat Black Eyed Peas, Hugh Masekela, Lira, Amadou și Mariam, grupul Tinariwen, Juanes ori Alicia Keys.
Pe scenă a urcat și arhiepiscopul Des-mond Tutu (78 de ani), laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Îmbrăcat în culorile Africii de Sud, Tutu a declarat: "Visez! Vrem să spunem întregului mapamond că dintr-o omidă ne-am transformat într-un fluture frumos. În aceste momente, suntem toți africani!".
Fostul internațional francez Patrick Vieira a prezentat trofeul Campionatului Mondial, festivitățile încheindu-se cu un foc de artificii.
La Cape Town, s-a înregistrat și un incident, trei persoane, dintre care un polițist, fiind rănite într-o îmbulzeală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Sport : E timpul Africii!
Pagina a fost generata in 1.1815 secunde