Campionatul Mondial de tenis de masă din Columbia

Singure în calea furtunii

650
Singure în calea furtunii - 8653e8618cfebc672d9486a39cd22ec1.jpg
Europa și-a trimis doar două reprezentante în sferturile probei de dublu feminin a întrecerii, iar acestea au fost constănțencele Cristina Hârâci și Ana-Maria Sebe.

Dominația asiatică din tenisul de masă se manifestă și la Campionatul Mondial de juniori de la Cartagena de Indias (Columbia), unde jucătoarele din China, Japonia, Coreea, Hong-Kong sau Taipei fac legea în circuit.
În proba pe echipe, reprezentantele acestor țări au acaparat cinci din primele opt locuri, la dublu feminin au pătruns cu șapte perechi în sferturi, iar situația este asemănătoare și în celelalte secțiuni. Singurul cuplu non-asiatic din sferturile de finală de la dublu feminin a fost chiar cel de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS - Farul Constanța (Cristina Hârâci / Ana-Maria Sebe), care, prin pătrunderea în primele opt, și-a depășit performanța de la ediția de anul trecut a Mondialelor, cea din Spania. Hârâci și Sebe se numără printre puținele jucătoare din afara continentului asiatic care le mai pun probleme "ochilor oblici" în Columbia.
Ca și pe echipe însă, constănțencele au avut neșansa să dea în sferturi peste chinezoaice, Lisi Cao și Yang Wu, cotate, ca și la acea secțiune, cu prima șansă la câștigarea medaliei de aur. Meciul s-a desfășurat aseară târziu, iar Hârâci și Sebe aveau șanse reduse de succes.
Cele două au acces în sferturi după ce au trecut de două tururi pe tabloul principal. În optimi le-au eliminat pe nemțoaicele Kathrin Muhlbach și Sabine Winter, cu 3-1 (6, 7, -9, 9), iar în "16"-imi nu s-au întrebuințat prea mult pentru un 3-0 lejer contra a două olandeze.
Înainte de meciul din sferturi, Cristina și Ana-Maria rămăseseră în concurs doar în această probă, dublu feminin. Competiția pe echipe s-a încheiat, cu România pe poziția a șaptea, iar de la dublu mixt și de la simplu cele două jucătoare de la LPS - Farul au fost eliminate în primul sau al doilea tur de pe tabloul principal.
La simplu, atât Hârâci, cât și Sebe au fost învinse în faza primelor 32, bineînțeles, de asiatice, care au revenit după ce constănțencele își adjudecaseră primul set: Hârâci - Min Hee Kim (Coreea) 2-4 (10, -7, 7, -9, -8, -7), Sebe - I-Ching Cheng (Taipei) 1-4 (7, -7, -7, -7, -9). În runda precedentă, sportivele de la LPS - Farul reușiseră să bată însă jucătoare din Taipei, respectiv SUA: Hârâci - I-Chun Lin 4-1
(9, -9, 4, 7, 8); Sebe - Lily Zhang 4-0 (8, 6, 6, 1).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3345 secunde