Soluția pentru salvarea șahului constănțean

685
2
Soluția pentru salvarea șahului constănțean - sah11347485232-1347917201.jpg
Iubitorii sportului minții din Constanța au luat cu asalt, zilele trecute, terasa "Captain Cook" din zona Cireșica, pentru a-și demonstra forța de joc și talentul strategic șahist.


La capătul a nouă runde aprig disputate, arbitrul Andrei Furcă, din Mangalia, l-a declarat câștigător pe tânărul de 17 ani George Mălu-reanu, de la Victoria Techirghiol. Pe locul secund, s-a clasat Florin Apetrei, șahistul de la CS Sissa Constanța marcând astfel o frumoasă revenire, iar pe poziția a treia a terminat un alt tânăr de 17 ani, Daniel Panainte, de la Palatul Copiilor. Al patrulea a fost - surpriză! - Tudorel Lupu, de la Axiopolis Cernavodă, iar al cincilea - Maricel Ciubotariu, de la Fianchetto Constanța. 

După cum se remarcă, primii cinci jucători provin de la cinci cluburi diferite! 

Ca un amănunt, prima rundă a programat duelul între cea mai mică participantă, Andreea Panainte (10 ani) și cel mai vârstnic jucător, MF Vasile Constantin (78 ani). 

La finalul competiției, președintele CS Sissa, Antonio Rușa, a tras un semnal de alarmă privitor la situația șahului constănțean, el venind și cu o propunere concretă. 

"Pentru salvarea șahului constănțean, ar trebui ca toate cluburile din localitate să se unească într-unul singur, iar acesta să fie preluat de Primărie. Altă soluție nu văd. Cluburile din București și Iași sunt puternic susținute financiar de autoritățile locale. Ar fi păcat să dispară sportul minții din Constanța", a declarat Antonio Rușa. 


Comentează știrea

the copywriter
18 septembrie 2012
jalnic

Agentia de publicitate S.M. loveste din nou

Hugo
11 decembrie 2014
sah

CRIMINALUL!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Sport : Palatul Copiilor, "poleit" cu aur
Pagina a fost generata in 0.4377 secunde