Constructorul-Cleopatra - Olimpia București 11-10, în Divizia Națională de rugby

Specialiști în "1-0"

802
Specialiști în
Echipa de rugby Constructorul-Cleopatra s-a specializat în victorii la limită. Constănțenii au învins, cu scorul de 11-10 (5-3), pe Olimpia și s-au apropiat amenințător de poziția secundă a play-out-ului, deținută chiar de formația bucureșteană, care s-a ales doar cu bonusul defensiv.

Meci de mare luptă, sâmbătă, pe stadionul din "Badea Cârțan", între Constructorul-Cleopatra și Olimpia București, întâlnire con-tând pentru etapa a cincea a play-out-ului.
Constănțenii au condus cu 5-0, după eseul reușit de Bucevschi, iar oaspeții au redus din diferență dintr-o lovitură de penalitate, 5-3 fiind scorul primei reprize. După pauză, bucureștenii au trecut în avantaj, 5-10, grație unui eseu transformat, însă echipa gazdă a găsit resursele pentru a întoarce soarta partidei. Cătănoiu a trimis balonul printre bețe dintr-o pe-nalitate, 8-10, iar același Bu-cevschi a închis tabela la 11-10, printr-o execuție de finețe, drop-goal de la peste 20 de metri.
Aceasta este cea de-a treia victorie la un punct diferență (1-0, cum se spune în rugby) reușită de Constructorul-Cleopatra în actuala stagiune, după 20-19 cu Poli Iași și 24-23 cu RC Bârlad.
"Nu am făcut un joc foarte strălucit, așa cum ne-am fi dorit, dar ocazii de eseu au fost destule. Din păcate, nefinalizate, pentru că Olimpia a venit pe litoral să se apere cu dinții, recurgând chiar și la anti-joc. Faptul că s-au dictat patru eliminări temporare vorbește de la sine", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul principal al Constructorului-Cleopatra, Cristian Brănescu.
Secondat de Gheorghe Florea, tehnicianul constănțean a conceput următoarea formulă de start: Pastramă, Enache, Graur, Ferțu, Moraru, Ababei, Bratu, Grigore, Irimia, Bujoreanu, Cătănoiu, Bușcă, Bucevschi, Anton, Pîrvu. În repriza a doua, au mai intrat Pâslariu, Damian și Maftei.
În celelalte partide ale rundei, Poli Iași (fără bonus) și Bucovina Suceava s-au impus în fața celor de la RC Bârlad, respectiv CFR Brașov, astfel încât clasamentul play-out-ului este următorul: 1. Iași (40 p), 2. Olimpia (35 p), 3. Constructorul-Cleopatra (30 p), 4. Suceava (20 p), 5. Bârlad (14 p), 6. Brașov (0 p).
Sâmbătă, 6 iunie, pe arena din "Badea Cârțan", va avea loc restanța Constructorul-Cleopatra - Bucovina.
vvv
Steaua a câștigat marele derby al play-off-ului, reușind să se impună în fața celor de la Dinamo, cu scorul de 30-29 (20-22), într-o partidă disputată, sâmbătă, pe stadionul din șos. Ștefan cel Mare.
Meciul RCJ Farul Constanța - RCM Timișoara 41-9 s-a jucat în avans, iar întâlnirea CSM Baia Mare - U Cluj a fost amânată pentru 12 august.
Clasament: 1. Steaua (68 p), 2. RCJ Farul (55 p), 3. Dinamo (55 p), 4. Baia Mare (54 p), 5. Cluj (32 p), 6. Timișoara (22 p).
Divizia Națională de rugby se întrerupe până pe 1 august, pentru desfășurarea celei de-a treia ediții a IRB Nations Cup, de la Bucu-rești, turneu programat în perioada 12-21 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6449 secunde