Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 15-a

Succes preţios la Buzău! HC Dobrogea Sud s-a instalat în fotoliul de lider al clasamentului

219
Succes preţios la Buzău! HC Dobrogea Sud s-a instalat în fotoliul de lider al clasamentului - 24060375019463045455329664561721-1639391629.jpg

Articole de la același autor

Meciul dintre echipele masculine de handbal HC Buzău şi HC Dobrogea Sud, contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naţionale, a încheiat seria evoluţiilor din acest an pentru „delfini”, care au obţinut cea de-a 13-a victorie în actualul sezon şi şi-au consolidat poziţia de lideri ai clasamentului.

Susţinută de un grup de 50 de suporteri înflăcăraţi care au luat loc în tribunele Sălii Sporturilor „Romeo Iamandi”, HC Dobrogea Sud a început bine partida de la Buzău. Vitaly Komogorov, letal de la 9 metri, Zoran Nikolic, eficient la semicerc, şi revelaţia Mihai Loghin, pe finalul reprizei, au dat culoare şi consistenţă atacurilor constănţene, în timp ce portarul Dani Vasile a fost din nou foarte inspirat între buturi, cu parade care au dat siguranţă.

Constanţa s-a aflat permanent la cârma jocului, a condus cu 12-9 şi 14-11, dar la pauză a avut doar două goluri avantaj: Glendza a marcat, la ultima fază, cu zid în faţă, strecurând mingea cu o aruncare plasată de la 9 metri, 14-12.

Repriza secundă a fost una pe muchie de cuţit. Antrenorul Pero Milosevic şi-a mobilizat jucătorii, iar buzoienii au revenit în forţă. A fost 17-16 pentru gazde, în minutul 50, dar Stankovic, din aruncare de la 7 metri, Komogorov şi Ilie au întors soarta meciului: 19-17, în minutul 55. Nikolic şi Komogorov au ieşit la rampă exact când trebuia, în ultimele minute, securizând victoria, 21-19, trei puncte extrem de preţioase luând astfel calea litoralului.

Pentru HC Dobrogea Sud (antrenor George Buricea), au jucat: Dani Vasile - Vitaly Komogorov 7 goluri, Zoran Nikolic 4, Daniel Susanu 2, Strahinja Stankovic 2 (2x7m), Mihai Loghin 2, Marko Buvinic 1, Irakli Chikovani 1, Alexandru Andrei 1, Gabriel Ilie 1, Marin Vegar, Ionuţ Nistor şi Liviu Caba.

Alte rezultate ale rundei: AHC Potaissa Turda - CSM Alexandria 34-30, CSA Steaua Bucureşti - CSM Vaslui 34-26, CS Minaur Baia Mare - CSU din Suceava 29-28.

XXX

De la preluarea postului de antrenor principal, George Buricea şi-a condus jucătorii la cinci victorii în cinci etape. Echipa constănţeană nu a pierdut niciun punct din 17 octombrie, de la egalul din deplasare cu CSM Bacău. A fost un şir de opt victorii consecutive, care a propulsat echipa de pe litoral în fruntea Ligii Naţionale.

În clasament, HC Dobrogea Sud este lideră, cu 40 de puncte. Campioana CS Dinamo Bucureşti (36 p) mai are două meciuri de susţinut: miercuri, cu CSA Steaua Bucureşti, restanţă din etapa a 12-a, şi la o dată ulterioară duelul cu CSM Bacău, din etapa a 15-a.

„Delfinii” încheie cu o singură înfrângere prima parte a sezonului, cea suferită pe terenul campioanei, la începutul lunii octombrie. Liga Naţională ia o pauză până în februarie, iar jucătorii Dobrogei Sud au intrat, luni, 13 decembrie, într-o binemeritată vacanţă. Următorul meci oficial va fi pe 3 februarie, la Sala Sporturilor, cu AHC Potaissa Turda.

Foto: Facebook / Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.498 secunde