Sute de copii, la etapa a doua a Cupei Verii la mini-rugby

242
Sute de copii, la etapa a doua  a Cupei Verii la mini-rugby - sute-1466182252.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 18 iunie, între orele 9-11, ACS Rugby Team Constanța organizează, la Constanța, pe stadionul "Mihail Naca", a doua etapă a Cupei Verii la mini-rugby, acțiune din cadrul proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață", proiect finanțat de Consiliul Județean Constanța, la categoriile de vârstă de U10, U12 și U14.

La această etapă, vor participa apro-ximativ 250-300 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, din cadrul celor cinci centre de dezvoltare din județul Constanța. La finalul competiției, copiii vor primi răcoritoare și dulciuri.

Săptămâna trecută, în prima etapă a competiției, micii rugbiști din județ și-au împărțit victoriile. La U10, câștigătoare a fost selecționata formată de copiii din Cumpăna și Constanța, care a învins în finală echipa din Ghindărești, scor 10-5, pe locul trei clasându-se selecționata Năvodari-Corbu-Săcele. Echipa din Medgidia a câștigat trofeul la U12, după ce a învins în finală pe Năvodari-Săcele-Corbu cu scorul de 20-15, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de rugbiștii din Mangalia. La U14, pe primul loc a terminat selecționata de copii din Cumpăna și Constanța, care și-a adjudecat cupa în fața celor de la Mangalia, scor

35-20, pe locul trei terminând cei din Ghindărești.

"Unul din obiectivele acestui proiect este creșterea nivelului de educație în rândul copiilor și elevilor. În același timp, dorim să promovăm pe plan local rugby-ul, în cadrul școlilor, al familiilor, să arătăm faptul că această disciplină dispune de fairplay și necesită calități sănătoase și esențiale dezvoltării tinerilor sportivi, cum ar fi tenacitatea, angajamentul fizic sau spiritul de organizare. Poate cel mai important aspect este acela de selecționare și pregătire a elevilor ce posedă calități deosebite pentru acest sport, în vederea loturilor naționale", a declarat președintele ACS Rugby Team, Florian Constantin.

Responsaibili cu alcătuirea selecționatelor sunt: Dumitru Barbu la U10, Adrian Tinca la U12 și Nicolae Mocanu la U14. În afară de acești antrenori ai selecționatelor, în județul Constanța s-au constituit cinci zone în care selecția și pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune, respectiv Constanța, Năvodari-Săcele-Corbu, Hârșova-Ghindărești-Mihail Kogălniceanu, Medgidia și Mangalia. Coordonatorii zonelor își selectează jucătorii din trei până la cinci unități școlare aflate în arondarea lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3353 secunde