Tabere pentru tineri cu nevoi sociale și cu diferite dizabilități

283
Tabere pentru tineri cu nevoi sociale și cu diferite dizabilități - tabere-1523897230.jpg
Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, pentru anul 2018, conform metodologiei în vigoare, 32 de locuri pentru desfășurarea de tabere sociale și 263 de locuri pentru desfășurarea de tabere pentru persoane cu dizabilități, toate pe perioada vacanței de vară 2018.

Tabere sociale

Beneficiarii taberelor sociale vor fi în procent de 50% elevi proveniți din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie, și în procent de 50% elevi care beneficiază de o măsură de protecție specială, instituită conform Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

"În situația în care numărul elevilor care pot participa la aceste tabere este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectați având la bază următoarele criterii: mediile generale din ultimul an școlar încheiat, performanțele sportive și performanțele artistice.

Dosarele vor fi centralizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, care le vor transmite spre aprobare Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. Acestea vor fi depuse la sediul DJST, din strada Ion Bănescu, nr. 2, până în data de 4 mai, urmând a fi aprobate în limita locurilor disponibile", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon.

Tabere pentru persoane cu handicap

Dosarele de candidatură pentru taberele rezervate persoanelor cu handicap se vor depune tot la sediul DJST Constanța, până în data de 4 mai, urmând a fi centralizate, verificate și aprobate în limita locurilor disponibile.

Metodologia completă de acordare a taberelor sociale și a celor pentru persoane cu handicap se găsește pe site-ul www.dsjconstanta.ro Tineret - Oferta Turistică - Tabere Gratuite 2018. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6596 secunde