Tenis / David Dumitru, învingător la Trofeul Kinder Joy of moving Tennis, de la Rafa Nadal Academy

117

Articole de la același autor

Trofeul Kinder Joy of moving Tennis, ajuns la a șasea ediție 2022, și-a desemnat câștigătorii la Manacor Rafa Nadal Academy, din Palma de Mallorca.

Cele mai bune rezultate ale sportivilor români au fost obținute de David Dumitru - 10 ani, care a câștigat proba de dublu mixt, partenera fiind o italiancă, Francia Carla Rebecca, și de Teodora Lupașcu - 10 ani, care a ocupat locul al treilea alături de tatăl ei la proba de dublu copil-părinte.

Din lotul României au mai făcut parte: Edward Neagoș - 12 ani, care a ocupat locul doi în turneul de consolări, fiind învins în primul tur al tabloului principal de câștigătorul turneului, și Nicola Codrea - 12 ani. Aceștia au fost însoțiți de Cristian Pungovschi, din postura de antrenor oficial din partea Federației Române de Tenis. 




Probele de concurs au fost: simplu, dublu mixt (o fată și un băiat din țări diferite, fiind trași la sorți) și dublu copil-părinte.

Trofeul Kinder Joy of moving Tennis, ajuns la cea de-a șasea ediție internațională, s-a născut în anul 2006 dintr-o idee a jucătoarei profesioniste de tenis Rita Grande, fostă campioană a Italiei, în colaborare cu Kinder Joy de mișcare, cu sprijinul Federațiilor locale de Tenis.

Turneul continuă să crească, răspândind, ca întotdeauna, valori de creștere personală, integrare și fair play, cu scopul de a aduce noile generații mai aproape de cultura mișcării, informează Federaţia Română de Tenis.

În ediția din 2022 au fost implicate 12 țări, fete și băieți cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani jucând pe diferitele terenuri de tenis ale națiunilor respective, ei având șansa de a participa la Masterul Internațional care, ca și anul trecut, a avut loc la Rafa Nadal Academy.

Ceea ce face acest turneu special și unic este faptul că fiecare meci se joacă fără arbitri: tinerii jucători au ocazia să se distreze, pe terenul de tenis și în afara ei, și să ofere tot ce este mai bun din ei înșiși, ghidați de un cod de fair-play extrem de educativ.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2204 secunde