Tenis / Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Madrid

95
Tenis / Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Madrid - simona-1399650632.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 4 și locul 5 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid, după ce a trecut în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva sârbă Ana Ivanovici, favorita numărul 11 și locul 12 WTA.
Halep a învins-o pe Ivanovici după o oră de joc.
După un început mai slab de meci, în care Ivanovici s-a desprins la 2-0, Simona a început să-și revină. 
Beneficiind și de greșelile neforțate ale jucătoarei din Serbia, Halep a căpătat mai multă încredere și a pus stăpânire pe partidă, ea reușind să câștige consecutiv următoarele șase ghemuri. Nici măcar sfaturile antrenorului Astfel, după aproximativ 27 de minute, Halep a reușit să se impună în prima manșă cu scorul de 6-2.
Setul secund a început tot cu Halep la conducere, care a obținut un break, însă imediat Ivanovici a câștigat pe serviciul româncei. În cel de-al treilea ghem, Halep a reușit să câștige la 0 pe serviciul lui Ivanovici. După ce fiecare sportivă și-a câștigat propriul serviciu, Ivanovici a cerut pentru a doua oară în partidă intervenția antrenorului, însă nici de această dată sfaturile tehnicianului nu au avut efectul scontat pentru fostul lider WTA, Halep reușind să se distanțeze la 5-2 și încheind partida la prima minge de meci.
Ca și în primul set, Ivanovici a condus la capitolul lovituri câștigătoare, 8-6, dar și la cel al greșelilor neforțate 10-9.
În urma acestei victorii, Halep și-a luat "revanșa" pentru înfrângerea din partida contând pentru Cupa Federației, care a avut loc la București în ziua de Paște, transmite Realitatea.net.
Simona Halep a fost susținută, vineri, din tribune de numeroși români, între care și fotbalistul echipei Getafe Ciprian Marica.
Halep o va întâlni în semifinalele turneului dotat cu premii în valoare totală de 3.671.405 euro pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, a cincea favorită și locul 6 mondial, care a beneficiat în sferturi de abandonul liderului mondial, americanca Serena Williams.
Simona Halep și Petra Kvitova s-au mai întâlnit o singură dată, în finala turneului de la New Haven, în 2013. Halep s-a impus atunci cu scorul de 6-2, 6-2.
Pentru calificarea în penultimul act al competiției, Halep va primi 390 de puncte WTA și un cec în valoare de 172.425 de euro.
Aceasta este a doua semifinală de turneu Premier Mandatory pentru Simona Halep, după cea de la Indian Wells, din luna martie, pierdută de româncă în fața sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4511 secunde