Turul Dobrogei la ciclism, gata de start!

670
Turul Dobrogei la ciclism, gata de start! - turuldobrogei-1464195196.jpg

Articole de la același autor

În perioada 26-29 mai, la Constanța, va avea loc a XVIl-a ediție a Turului Dobrogei la ciclism, competiție organizată de Clubul Sportiv Bilal Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Black Sea Equilibrium și Skirt Bike Constanța. 


Turul Dobrogei este unul din tururile cicliste cu tradiție din România, prima ediție având loc în anul 1970, și are ca scop promovarea sportului pe două roți. Se desfășoară pe o perioadă de trei zile și include etape extrem de atractive pentru sportivii amatori și copiii înscriși în probele de fond, de contratimp și de circuit. 


La startul Turului Dobrogei sunt așteptați aproximativ 200 de cicliști, legitimați la peste 15 cluburi sportive din țară. Concursul se va desfășura în funcție de categoriile de vârsta: masculin 14-17 ani, 18-39 ani, 40-39 ani, 50-59 ani și peste 60 de ani, la feminin 15-34 ani și peste 35 ani. 


În cadrul turului ciclist, este cuprinsă și ultima etapă a Cupei Mării Negre, competiție destinată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. 


"Turul Dobrogei a rămas cel mai important tur ciclist național, după «decesul» Turului României. Anul acesta, ne adresăm amatorilor, dar la anul, vrem să intrăm din nou în circuitul profesioniștilor. Etapa de fond este una din cele mai frumoase din Europa de Est. O să fie un spectacol total", a declarat președintele CS Bilal Constanța, Victor Bănescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4056 secunde