Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 15-a

Victoria cu HC Buzău, cadoul perfect pentru HC Dobrogea Sud

498
Victoria cu HC Buzău, cadoul perfect pentru HC Dobrogea Sud - victoria-1609087995.jpg

Articole de la același autor

Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud au încheiat anul cu o victorie, scor 27-23 (13-9), contra celor de la HC Buzău, în etapa a 15-a, ultima a turului Ligii Naţionale.



Disputat în sala „Katy Szabo” din Sfântu Gheorghe, meciul a fost controlat cu autoritate de „delfini”, care au preluat conducerea după cinci minute de tatonare și au rămas la timona jocului până la final. Nu fără efort, însă. Paradele portarului Dani Vasile, care a apărat și două aruncări de la 7 metri, finalizările spectaculoase de la semicerc marca Zoran Nikolic și forma de zile mari în care s-a aflat Ciprian Șandru, extrem de precis și la 7 metri, au fost elementele centrale ale unei evoluții care s-a bazat, ca de obicei, pe un excelent joc colectiv.


Constanţa s-a desprins decisiv în min. 52, 24-18, buzoienii s-au apropiat la 24-21 (min. 57), după o serie consecutivă de trei goluri, însă finalul a fost gestionat perfect de HC Dobrogea Sud.


Aşadar, încă trei puncte prețioase, puse în tolbă la final de an, alături de cele obținute contra vasluienilor, sunt cadoul perfect pe care jucătorii antrenaţi de Djordje Cirkovic și l-au făcut de sărbători, după un an dificil.
HC Dobrogea Sud: Vasile - Șandru 13 goluri, Nikolic 6, Komogorov 3, Susanu 2, Nistor 1, Andrei 1, Ilie 1, Buricea, Chikovani, Simovic, Blazevic.



„Am încheiat anul cu bine. Am câștigat ambele meciuri jucate la Sfântu Gheorghe, le-am tratat cu seriozitate și profesionalism. Suntem în grafic și mergem înainte cu speranță. Abia așteptăm să reînceapă campionatul. Să sperăm că anul viitor vom putea juca din nou la Constanța, cu spectatori în tribune”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.


Liga Zimbrilor se va relua la începutul lunii februarie 2021. Până atunci, se vor desfăşura acţiuni ale echipelor naționale.


Pe podium la finalul turului



Iată şi celelalte rezultate ale etapei a XV-a: Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti scor 30-27, Potaissa Turda - HC Minaur Baia Mare 24-18, CS Magnum Botoșani - CSM Reșița 30-31, CSM Făgăraș - CSM Focșani 30-34, CSM Bacău - CSM București 29-28.


CSU Din Suceava şi CSM Vaslui au obţinut victorii la „masa verde”, 10-0, după ce adversarele pe care ar fi trebuit să le întâlnească, SCM Politehnica Timişoara, respectiv AHC Dunărea Călăraşi nu s-au prezentat la turneul de la Sfântu Gheorghe, având în loturi mulţi jucători infectaţi cu virusul Covid-19.


La finalul turului, HC Dobrogea Sud ocupă locul trei în clasament, cu 36 de puncte din 45 posibile, bifând 12 victorii în cele 15 meciuri disputate. Lideră este Dinamo Bucureşti (45 p), secondată de Potaissa Turda (39 p).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6399 secunde