Liga Naţională de baschet masculin

Start ratat! BC Athletic Neptun, două înfrângeri în turneul de la Constanţa

484
Start ratat! BC Athletic Neptun, două înfrângeri în turneul de la Constanţa - start-1609087931.jpg

Articole de la același autor

În primul turneu al Ligii Naţionale de baschet masculin desfăşurat, în actualul format, la Sala Sporturilor din Constanţa, BC Athletic Neptun a contabilizat două înfrângeri. „Gladiatorii din Tomis” ocupă ultimul loc în clasament, dar păstrează şanse ca, până la finele anului, să predea „lanterna”.

Învinşi, scor 68-75, de CSM Miercurea Ciuc în primul meci al turneului de la Constanţa, baschetbaliştii de la BC Athletic Neptun şi-au dorit mult victoria în cel de-al doilea joc, în care au întâlnit pe CSM Focşani. Din păcate, nici de data aceasta, jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vladimir Mihai nu au găsit calea spre succes.Fără Cristi Mâinea și cu Iulian Orbeanu ușor accidentat, „Gladiatorii din Tomis” au avut un început slab de partidă, aşa cum se întâmplase şi în precedentul duel. CSM Focşani şi-a adjudecat primul sfert, 17-14, apoi a dominat şi mai autoritar sfertul doi, 18-7, astfel că, la pauza principală, vrâncenii se distanţaseră deja la 14 „lungimi”, 35-21.


Constănţenii au reluat cursa după egalare, s-au impus în sfertul trei, 26-21, însă sfertul patru, unde s-ar fi putut schimba soarta întâlnirii, s-a încheiat la egalitate, 20-20. Astfel, CSM Focșani se impune pe litoral cu scorul de 76-67, în timp ce Constanţa rămâne fără victorie în actuala stagiune.


De la BC Athletic Neptun, s-a remarcat Siler Schneider, americanul reuşind 17 puncte şi şapte recuperări. De partea cealaltă, Focşani a avut în americanul Jimmie Lee Taylor III (31 puncte şi nouă recuperări) cel mai prolific marcator şi totodată cel mai bun jucător de pe teren.


Adversari accesibili în turneul de la CraiovaIată alte rezultate înregistrate în partidele rundei: FC Argeş - CS Dinamo Bucureşti 83-82 (cu 30 de secunde înainte de final, Dinamo conducea cu 82-77!), BC CSU Sibiu - SCMU Craiova 84-81, ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca - CS Municipal Târgu Jiu 84-59, CS Municipal Galaţi - CSA Steaua Bucureşti 71-76, CSM VSKC Miercurea Ciuc - CSO Voluntari 67-80.
În clasament, BC Athletic Neptun ocupă locul 14 (ultimul), cu doar două puncte la activ. Lideră este BC CSU Sibiu (9 puncte, 5 jocuri), urmată, în ordine, de ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (8 p, 4 j), FC Argeş Piteşti (8 p, 5 j) şi CS Municipal Focşani (7 p, 5 j).Reamintim că echipa constănţeană nu a participat la primul turneu de campionat, cel de la Cluj, pentru că a avut în lot mulţi jucători infectaţi cu virusul Covid-19.


„Gladiatorii din Tomis” păstrează însă şanse bune de a preda „lanterna” până la finele anului. Cel de-al treilea turneu (ultimul pe 2020) din cadrul Ligii Naţionale este programat să se desfăşoare, în zilele de 29 şi 30 decembrie, în arenele sportive din Focşani, Craiova şi Sibiu. Constănţenii vor evolua în Bănie, unde vor înfrunta adversari accesibili: echipa locală SCMU Craiova (locul 13, 3 p), marţi, 29 decembrie, de la ora 16.00, şi CS Dinamo Bucureşti (locul 12, 3 p), miercuri, 30 decembrie, de la ora 16.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6335 secunde