Zeci de posturi scoase la concurs la IPJ Constanța. „Nu e suficient!”

4314

Articole de la același autor

Poliția se află în cea mai gravă criză de personal de la înființarea ei, atrag atenția sindicaliștii din sistem. Pentru soluționarea situației, mai marii Ministerului Afacerilor Interne au scos la concurs 1.200 de posturi de ofițeri. În fapt, atrag atenția voci din Poliție, sunt posturi pentru promovarea agenților în rândul ofițerilor, astfel că, în realitate, numărul oamenilor legii nu crește.

Poliția Română s-a confruntat mereu cu un deficit de personal, dar în ultimii ani situația s-a tot agravat. Mulți polițiști au părăsit sistemul, fie prin demisie, fie prin ieșire la pensie, iar numărul absolvenților școlilor de profil este insuficient față de nevoile de teren. Ba mai mult, proaspeții polițiști își fac bagajele mai repede decât le despachetează, iar după perioada obligatorie de șase luni – un an de instructaj cer transferul în localitățile de domiciliu. Așa se face, de exemplu, că la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța deficitul de personal a ajuns la aproximativ 25%.



O soluție, susținută atât de Ministerul Afacerilor Interne, cât și de sindicaliști este promovarea agenților de poliție în rândul ofițerilor. Și aceste concursuri au fost blocate însă până de curând. Sfârșitul de an 2020 a venit cu o veste îmbucurătoare: la nivelul M.A.I. au fost scoase la concurs 2.000 de posturi de ofițeri cu încadrare din sursă internă, din care 1.200 în cadrul Poliției Române, 100 în cadrul Poliției de Frontieră, iar alte 200 de posturi în alte structuri.


La nivelul IPJ Constanța au fost scoase la concurs 36 de posturi de ofițeri, cele mai multe – 18 posturi, în rândul ofițerilor de investigații criminale. Astfel, se caută ofițeri judiciari pentru unitățile din Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Costinești, Eforie etc.


De asemenea, sunt scoase la concurs posturi la Transporturi, Poliția Rutieră și Poliția Rurală.


Se caută polițiști și medici veterinari pentru Protecția Animalelor




O noutate în cadrul IPJ Constanța, precum la nivelul tuturor inspectoratelor din țară, este recent înființatul Birou de Protecția Animalelor. Inclusiv la nivelul acestei structuri au fost scoase la concurs posturi, respectiv unul de ofițer și două de agenți de poliție. De asemenea, urmează să fie organizat concurs și pentru ocuparea a două posturi de medici veterinari, din sursă externă


Toate concursurile urmează să se desfășoare în luna ianuarie, iar cei interesați să participe își pot depune dosarele până pe 28 decembrie 2020.


Nu dispare deficitul de personal!




Pe de altă parte, se impune precizat că deși concursurile pentru ofițeri vor rezolva o parte a problemei, nu înseamnă că va duce la creșterea numărului de oameni ai legii de pe stradă, au subliniat voci din rândul polițiștilor. „Este o veste bună pentru agenți, pentru că pot promova, pentru că și așa erau puțini ofițeri, pe care îi tot mutau de pe un post pe altul, pentru a acoperi deficitul. Dar aceste concursuri nu vor aduce mai mulți polițiști în stradă, căci, până la urmă, nu vin oameni noi de fapt. Sunt aceeași oameni, cu funcții schimbate. Este nevoie de forțe proaspete, de creșterea numărului celor care patrulează, care soluționează dosare penale!”, au arătat voci din rândul sindicaliștilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4029 secunde