Liga Naţională de baschet feminin

Victorie cu CSM Alexandria! Phoenix CSU Simona Halep a urcat pe locul 3 în clasament

127
Victorie cu CSM Alexandria! Phoenix CSU Simona Halep a urcat pe locul 3 în clasament - victorie-1606758216.jpg

Articole de la același autor

Start perfect de campionat pentru baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep, care au contabilizat trei victorii în primele trei partide susţinute în actuala ediţie a Ligii Naţionale.

După 66-50 cu Agronomia Bucureşti şi 75-46 cu Rapid Bucureşti, echipa antrenată de Carmin Popa a încheiat cu o nouă victorie primul turneu al sezonului, găzduit de Sala Agronomia din Bucureşti: 70-43 cu CS Municipal Alexandria.

Pentru al doilea meci consecutiv, Nikia McDonald a fost desemnată de departe cea mai bună jucătoare de pe teren. Cu 24 de puncte și 11 recuperări reușite în partida cu Alexandria, americanca și-a trecut în cont încă un „double double”, al șaselea din acest sezon.

În clasament, lideră este ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, urmată, în ordine, de CSM Satu Mare şi Phoenix CSU Simona Halep, fiecare cu câte şase puncte, departajate la coşaveraj.

„Chiar dacă au jucat fără întrerupere timp de trei zile, oboseala abia dacă și-a făcut simțită prezența în evoluția echipei. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât fiecare dintre cele trei victorii a venit după o dominare aproape totală în teren.

Pentru fetele noastre, urmează acum o scurtă pauză în care se vor bucura cu moderație, pentru că la orizont se întrezăresc noi provocări în campionat, pe care sperăm să le depășim tot cu fruntea sus”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

A murit Silviu Rotaru

A încetat din viaţă, răpus fiind de virusul Covid-19, fostul baschetbalist şi antrenor Silviu Rotaru.

„Noul coronavirus SARS-CoV-2 a mai făcut o victimă în cadrul familiei baschetului românesc, fostul jucător şi antrenor Silviu Rotaru decedând din cauza problemelor cauzate de lupta cu acest adversar nemilos! În vârstă de 71 de ani, Silviu Rotaru a cedat în cea mai importantă bătălie a vieţii sale, fiind răpus după o luptă lungă şi o grea suferinţă pe patul de spital”, a transmis Federaţia Română de Baschet.

Silviu Rotaru a fost legitimat la mai multe echipe divizionare de calibru - Ştiinţa Bucureşti, Politehnica Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi ICED Bucureşti.

După ce a încheiat activitatea de jucător, la începutul anilor '80, a fost prezent mai mulţi ani la rând în staff-ul tehnic al echipei ICED, alături de antrenorii Dan Berceanu, Mircea Câmpeanu şi Liviu Călin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5087 secunde