Horia Tecău, la turneul challenger de tenis de la Sofia

Vrea să fie "regele" Balcanilor

383
Tenismanul constănțean Ho-ria Tecău participă, săptămâna aceasta, la turneul challenger Zagorka Cup de la Sofia (Bulgaria), competiție pe zgură, în care organizatorii oferă premii în valoare totală de 85.000 de euro.
Tecău evoluează numai în proba de dublu, în care îl are drept partener pe Yves Allegro. Cap de serie nr. 3, cuplul româno-elvețian înfruntă, în optimi, perechea bulgară Tiho-mir Grozdanov / Simeon Iva-nov, beneficiară de wild-card.
Pentru prezența pe tabloul principal, cuplurile au asigurați 610 euro, calificarea în sferturi urmând a fi recompensată cu 1.090 euro și 17 puncte ATP. Finala se va desfășura dumi-nică, 26 aprilie.
În turneul de la Sofia, mai joa-că alți trei sportivi români: Adrian Ungur, Adrian Cruciat, în proba de simplu, și Florin Mergea, în cea de dublu, alături de grecul Alexander Jaku-povic. Pe tabloul principal individual, au mai încercat să ajun-gă F. Mergea, Teodor Dacian Crăciun, Marcel Miron și Răzvan Sabău, dar toți au fost eliminați în sesiunea de cali-ficări.
Altfel, cu un total de 1.656 de puncte câștigate în 34 de tur-nee, Horia Tecău ocupă, săptă-mâna aceasta, locul 71 în ierarhia celor mai buni jucători de dublu ai lumii. Față de topul precedent, constănțeanul este în ascensiune de două poziții, aceasta fiind cea mai bună clasare din palmaresul său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7305 secunde