Apple a recuperat anul trecut din telefoane și tablete aur în valoare de 40 de milioane de dolari

304
Apple a recuperat anul trecut din telefoane și tablete aur în valoare de 40 de milioane de dolari - apple-1460735316.jpg

Articole recomandate

Apple face bani și din iPhone-urile vechi. În raportul anual de mediu, publicat săptămâna aceasta, compania a anunțat că a recuperat circa 1.100 de kilograme de aur prin reciclarea iPhone-urilor, iPad-urilor și a computerelor Macintosh.



Cantitatea de aur obținută prin reciclare valoarează aproximativ 40 de milioane de dolari, informează Digi24.ro.

Aurul este folosit în produsele electronice pentru că este foarte rezistent la coroziune și un excelent conductor de electricitate. Argintul este cel mai bun conductor, dar se corodează rapid.

Potrivit raportului Apple, nu doar aurul a fost reciclat din produsele vechi, însă fiind mai scump devine un material foarte valoros pentru industria reciclării.

De asemenea, au mai fost reciclate peste 11.000 de tone de oțel, 6.500 de tone de plastic, peste 6.000 de tone de sticlă, peste 2.200 de tone de aluminiu, 1.500 de tone de cupru și peste 3 tone de argint.

Apple are diverse programe de reciclare, iar recent a început să experimenteze o linie de roboți care dezasamblează peste 1 milion de telefoane anual și sortează componentele. Compania spune că pentru modelele noi folosește o bună parte din materialele reciclate din modelele vechi.

Și țările se folosesc de reciclare pentru a face economii. De exemplu, în Statele Unite 2% din PIB vine din această industrie a reciclării, iar România ar putea aduce din reciclare 1.5% din PIB-ul țării. În prezent se scot circa o sută de milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5018 secunde