ATENȚIE LA CUMPĂRĂTURILE ONLINE, DE PAȘTE. Cum să te ferești de probleme

225
ATENȚIE LA CUMPĂRĂTURILE ONLINE, DE PAȘTE. Cum să te ferești de probleme - cumsateferestideprobleme-1427893605.jpg

Articole de la același autor

Deși în ultimii ani au crescut în popularitate, cumpărăturile online plătite cu cardul încă sunt privite cu neîncredere de foarte mulți români, procentul din populație care cumpără cu cardul de pe internet plasând țara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, scrie Go4it.ro. Venind în întâmpinarea celor care din comoditate sau lipsă de timp aleg varianta cumpărăturilor online, specialiștii Bitdefender au realizat un ghid de securitate care ne poate ajuta să reducem riscurile la care ne expunem:

1. Folosiți conexiunea 3G a telefonului sau tabletei pentru a face achiziții online. Evitați să faceți cumpărături conectați la o rețea wireless publică ce poate fi interceptată.

2. Nu cumpărați produse promovate prin emailuri nesolicitate. Verificați legitimitatea unui magazin online pe forumuri, printr-o simplă căutare în motoarele de căutare. Învățați din experiența altora.

3. Pe cât posibil, faceți cumpărături online de acasă. Este riscant să cumpărați în timp ce sunteți la serviciu, la bibliotecă, într-o cafenea, în laboratorul școlii unde computerele pot fi folosite de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.

4. Asigurați-vă că folosiți o soluție de securitate care blochează și reclamele malițioase. Mențineți-vă întotdeauna browser-ul și soluția de securitate actualizate. Troienii bancari și virușii cu componentă de rootkit sunt amenințări în creștere. Aceștia fură informații bancare, monitorizează tranzacțiile sau se autentifică în conturile bancare în timp ce stau ascunse în sistem.

5. Realizați o scanare completă a sistemului înainte de a iniția o plată și asigurați-vă că este 100% curat.

6. Verificați-vă regulat informațiile financiare în special înainte și după tranzacțiile online, pentru a fi siguri că totul este în regulă.

7. Protejați cu parole și criptați terminalul mobil. În cazul în care cineva vă fură sau vă găsește telefonul, tableta sau laptopul, asigurați-vă că îi este imposibil să acceseze informațiile stocate pe ele.

8. Folosiți programe anti-furt pentru a putea localiza dispozitivul, pentru a-l bloca sau a șterge datele de la distanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0126 secunde