Experimente cu laseri, plasme și radiație, în Săptămâna porților deschise la INFLPR

179
Experimente cu laseri, plasme și radiație, în Săptămâna porților deschise la INFLPR - experimenteculaseriplasmesiradia-1663089553.jpg
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) invită publicul să participe, în perioada 26 - 28 septembrie 2022, la Săptămâna porților deschise. În cadrul evenimentului vor putea fi urmărite cele mai interesante experimente cu laseri, plasme și radiație, alături de întreg colectivul său de cercetători și ingineri.

Cu această ocazie și din dorința de a atrage cât mai mult interesul tinerilor pentru cercetare, participanții la acest eveniment vor avea ocazia să discute cu cercetătorii institutului despre proiectele pe care aceștia le derulează. De asemenea, vor avea loc sesiuni de întrebări și răspunsuri despre impactul proiectelor asupra întregii societăți.

INFLPR este unul dintre cele mai mari institute de cercetare din România, cu preocupări științifice și tehnologice interdisciplinare, acestea fiind fundamentate pe trei piloni ai fizicii: laserii, plasma și radiația.

Platforma de la Măgurele a oferit în permanență sprijin, în toată această perioadă dificilă, pentru cercetătorii din Ucraina, refugiați din cauza războiului, inclusiv pentru masteranzi, doctoranzi, post-doctoranzi și tehnicieni cu competențe în fizica laserilor, plasmă și radiații, fiind posibilă integrarea lor profesională, oferindu-le chiar și salarii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5277 secunde