Spionajul comercial pe telefonia mobilă s-a dublat în România!

343
Spionajul comercial pe telefonia mobilă s-a dublat în România! - dddd-1583403010.jpg

Articole recomandate

Numărul global de utilizatori de telefonie mobilă atacați de stalkerware - software special de spionaj comercial, instalat fără acordul proprietarului dispozitivului - a crescut cu 67% în 2019, față de anul anterior, arată o statistică publicată, joi, de Kaspersky, în parteneriat cu Coaliția împotriva Stalkerware, potrivit Agerpres.

Datele pentru România relevă faptul că numărul de încercări de instalare a acestui software malițios aproape s-a dublat în anul 2019, comparativ cu 2018.

La nivelul Uniunii Europene (UE), 5% dintre femei declară că au trecut prin unul sau mai multe incidente de stalking, de la vârsta de 15 ani.

Kaspersky a lansat, la sfârșitul anului trecut, Coaliția împotriva Stalkerware, pentru a uni forțele împotriva software-ului proiectat în astfel de scopuri. Acest nou grup de lucru, activ la nivel mondial, își combină expertiza în domeniile de asistență a victimelor și securitate cibernetică, pentru a ajuta persoanele afectate de stalkerware. Ca inițiativă non-comercială, proiectul își propune să reunească actori din organizații non-profit, din industria securității cibernetice și din alte domenii, cum ar fi aplicarea legii, sub un singur acoperiș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4651 secunde