26 de morți după ce un camion s-a prăbușit de pe un pod

de Cuget Liber Vineri, 01 Februarie 2013 473
Cel puțin 26 de persoane au murit vineri în explozia unui camion, încărcat cu dispozitive pirotehnice și petarde, care a provocat prăbușirea unui pod, în centrul Chinei, a anunțat postul Radio Chine Internationale, citat de AFP.

Platforma podului, aflat în provincia Henan, s-a prăbușit parțial din cauza suflului exploziei, antrenând, în cădere, vehicule, potrivit unor imagini postate pe pe microbloguri.

La momentul producerii accidentului, pe podul rutier, înalt de câțiva zeci de metri, circulau camioane de mare tonaj, care s-au prăbușit de pe pod. 

Chinezii utilizează petarde și focuri de artificii pentru a-și exprima bucuria în cursul unor evenimente festive, ca de exemplu căsătorii, întâlniri sportive, concerte, dar mai ales de Anul Nou, când exploziile sunt utilizate "să alunge spiritele rele". Aproximativ 200 de orașe chineze au interzis, începând din 1994, utilizarea petardelor în cursul sărbătorilor tradiționale, din cauza numărului mare de accidente. Aceste interdicții au fost anulate progresiv, în ultimii ani, sub presiunea publicului și din motive comerciale.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei