Activişti pentru drepturile animalelor i-au cerut papei Francisc să condamne coridele

de Madalina PETRESCU Vineri, 28 Iulie 2023 153
Activişti pentru drepturile animalelor s-au adunat vineri lângă Vatican purtând pelerine roşii şi coarne false pentru a-i cere papei Francisc să condamne coridele pe care ei le consideră o practică barbară, relatează Reuters.

Corida, în care taurul ajunge de obicei să fie ucis cu o sabie de un matador îmbrăcat într-un costum strălucitor, este văzută de susţinătorii săi drept o tradiţie veche ce trebuie păstrată, însă este condamnată de critici ca fiind un ritual crud.

„Biserica Catolică: Tăcerea este violenţă! Denunţă coridele”, se putea citi pe un banner purtat de activişti în apropierea Castelului Sant'Angelo pe malul râului Tibru, cu vedere la Bazilica Sf. Petru.

Întrucât luptele cu tauri „se desfăşoară adesea în onoarea sfinţilor catolici sau în timpul sfintelor sărbători creştine, Biserica Catolică poate şi trebuie să contribuie la încetarea acestui abuz prin condamnarea publică a torturării taurului în numele religiei", a declarat grupul PETA pentru drepturile animalelor într-un comunicat.

„Îi cerem suveranului pontif, papei, ca reprezentant al Bisericii Romano-Catolice, să condamne public, să denunţe tortura la care sunt supuşi taurii în timpul coridei”, a declarat Patrizia Re, un purtător de cuvânt al PETA Italia. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei