Armata ucraineană a atacat un convoi militar rus

de Cuget Liber Vineri, 15 August 2014 164
Armata ucraineană a atacat un convoi militar al Rusiei care a intrat pe teritoriu ucrainean și a distrus mai multe vehicule, anunță Reuters, citat de Mediafax. În vreme ce UE a cerut Moscovei să înceteze ostilitățile de la frontiera ucraineană, ministerul rus de Externe a denunțat "tentativele" părții ucrainene de a bloca tranzitul "convoiului umanitar" destinat regiunilor din estul Ucrainei afectate de conflict, scrie realitatea.net.
Armata ucraineană "a distrus" majoritatea vehiculelor blindate ruse care au pătruns în cursul nopții pe teritoriul ucrainean, afirmă un purtător de cuvânt militar de la Kiev.
"Trupele ucrainene au localizat și au atacat vehiculele militare intrate în cursul nopții printr-o zonă a frontierei aflată sub controlul insurgenților", a declarat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.
"Militarii ucraineni au distrus vehicule militare ruse, fiind vizați de focuri de artilerie, inclusiv de pe teritoriul Rusiei", a precizat oficialul militar ucrainean.
Președinția Ucrainei a confirmat că o mare parte a vehiculelor militare ruse au fost distruse de armata ucraineană. "O mare parte a convoiului a fost distrusă de artileria ucraineană", a comunicat Președinția de la Kiev, citată de AFP.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei