AVERTIZARE de la GMAIL și OUTLOOK. Dacă deschizi anumite e-mail-uri ai putea să rămâi fără date personale

de Madalina PETRESCU Duminică, 07 Mai 2023 295
Experţii în securitate avertizează că atacurile cibernetice sunt în creştere. Utilizatorii serviciilor Gmail sau Outlook, dar și ai altor servicii de e-mail sunt atenționați privind descoperirea unor escrocherii periculoase.
În prima parte a anului a existat o creştere semnificativă a ameninţărilor online, majoritatea vizând victimele prin intermediul conturilor de e-mail.

Una dintre cele mai înspăimântătoare ameninţări noi este un mesaj care pretinde că provine de la firme de încredere precum Microsoft sau Adobe, relatează Daily Mirror.

Aceste mesaje par reale, dar, imediat ce ataşamentul inclus este deschis, declanşează descărcarea instantanee a unui program malware pe dispozitiv.

“Sfatul meu este să fiţi foarte atenţi la orice e-mail care vă cere să descărcaţi fişiere sau să faceţi clic pe un link, chiar şi la cele care par a fi de la companii de încredere”, a declarat Jakub Kroustek de la Avast, compania multinațională cehă de software de securitate cibernetică.

Avast a constatat în ultima vreme, o creştere cu 40% a numărului de atacuri de phishing şi smishing faţă de anul precedent.

Aceste înşelăciuni se folosesc adesea de caracterul urgent al mesajului pentru a încerca să păcălească oamenii să deschidă link-uri şi să introducă detalii personale, cum ar fi numele de utilizator şi chiar parolele.

Atunci când aceste date ajung pe mâini greşite, infractorii cibernetici dispun de arsenalul necesar pentru a fura cu uşurinţă identitatea cuiva, ceea ce poate duce la o serie de evenimente de coşmar.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei