Bankia primește anticipat 4,5 miliarde de euro pentru recapitalizare

de Cuget Liber Miercuri, 05 Septembrie 2012 217
Fondul spaniol pentru restruc-turarea bancară (FROB) a anun-țat că banca spaniolă Bankia va primi imediat suma de 4,5 miliarde de euro pentru recapitalizare, și înainte ca statul să pri-mească la rândul său împrumutul european destinat întregului sector financiar spaniol, estimat la maxim 100 de miliarde de euro. FROB este organismul care va primi în cele din urmă ajutorul financiar european, urmând să acorde astfel capital băncilor care au probleme de finanțare. 

Suma necesară acoperirii necesităților de capital pentru banca menționată, deja naționalizată, este suficientă pentru a acoperi pierderile de 4,45 de miliarde de euro în primul semestru al anului, așa cum au fost ele deja anunțate. Aceeași sumă, de 4,5 miliarde de euro, a fost primită de Bankia la formarea sa, în 2010, prin comasarea a șapte foste case de economii.
Bankia este a patra mare bancă din Spania și se numără printre entitățile financiare spaniole care au nevoie de ajutor financiar pentru recapitalizare, alături de Banco de Valencia, Catalunya Caixa și Novagalicia. Potrivit auditului realizat în luna iunie de două companii străine de consultanță, sectorul bancar spaniol are nevoie de o sumă totală maximă cuprinsă între 51 și 62 de miliarde de euro pentru recapitalizare, într-unul dintre cele mai grave scenarii luate în considerație, adică o scădere de 6,5% a PIB-ului până în 2014 și căderea cu 60% a prețului locuințelor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei