Comisia Europeană avizează controalele anti-Ebola pe aeroporturile din țările africane

de Cuget Liber Miercuri, 17 Decembrie 2014 96
Comisia Europeană a avizat luni faborabil controalele anti-Ebola aplicate în aeroporturile din cele trei țări africane afectate de epidemie, dar a solicitat UE să ia măsuri pentru susținerea și îmbunătățirea lor. "Posibilitatea ca un pasager infectat cu virusul febrei hemoragice să se poată îmbarca într-un avion este apropiată de zero pe cele trei aeroporturi" din capitalele Sierra Leone, Guineea și Liberia, a anunțat Comisia Europeană, care a prezentat rezultatele misiunii de evaluare în zonă a experților europeni, la sfârșitul lunii noiembrie.
Verificarea a fost decisă în octombrie de Uniunea Europeană în contextul temerilor provocate de contaminarea cu virusul Ebola a unei asistente spaniole.
Experții europeni au identificat însă "motive de îngrijorare", printre care "prelungirea pe termen lung a procesului, precum și planificarea resurselor necesare", a anunțat Comisia Europeană, într-un comunicat. "Procedurile de verificare a pasagerilor care prezintă stări febrile sau alte simptome și care refuză îmbarcarea după o a doua examinare medicală necesită îmbunătățiri", adaugă textul.
În consecință, Comisia Europeană a îndemnat comunitatea internațională să pună în aplicare un "plan de acțiune pentru susținerea procesului de depistare până la sfârșitul anului 2015 pentru fiecare aeroport în parte".
Planul va include prevederi cu privire la sursele de finanțare pe termen lung și idenificarea personalului calificat care poate fi mobilizat, scrie mediafax.ro.
Taguri

Comentează știrea

elena
20 decembrie 2014

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei