Coreea de Sud a plasat pe orbită al doilea său satelit militar spion

de Sorin MIHALACHE Luni, 08 Aprilie 2024 128
Coreea de Sud a anunţat, luni, 8 aprilie, că a plasat pe orbită un al doilea satelit militar spion, într-un context de intensificare a cursei spaţiale cu vecinul său nord-coreean, informează agenţia AFP.
Acest satelit, fabricat pe teritoriul naţional şi transportat de o rachetă Falcon 9 a companiei Space X, a stabilit o comunicare cu o staţie terestră în străinătate la scurt timp după lansare, a anunţat Ministerul Apărării sud-coreean.
„Al doilea satelit de recunoaştere al armatei noastre s-a separat cu succes de vehiculul de lansare la ora 09:02 (00:02 GMT) şi a intrat pe orbita vizată”, a precizat ministerul. „Satelitul a stabilit cu succes contactul cu o staţie terestră în străinătate, la ora 10:57 (01:57 GMT)”, menţionează sursa citată.
Potrivit armatei sud-coreene, „capacităţile independente de spionaj, supraveghere şi recunoaştere ale ţării au fost întărite prin această lansare reuşită. Armata Seulului intenţionează să întreprindă noi lansări”.
În decembrie, Coreea de Sud confirmase lansarea reuşită a primului său satelit militar spion, de asemenea transportat de o rachetă Falcon 9 al Space X, compania lui Elon Musk, rachetă ce decolase de la Centrul spaţial „John F. Kennedy” din Florida.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei