Depozit de muniţii, lovit în urma unui atac ucrainean cu drone în Crimeea

de Mircea GHIȚĂ Luni, 24 Iulie 2023 104
Un depozit de muniţii a fost lovit luni dimineaţă într-un atac cu drone ucrainene la Djankoi, în nordul Crimeei, forţele de apărare antiaeriană ruse interceptând 11 drone deasupra zonei, a declarat Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Rusia în peninsula anexată ilegal de la Ucraina în 2014, potrivit Reuters şi AFP.
În urma atacului, potrivit acestuia, a fost avariat şi un imobil rezidenţial.
„Unsprezece drone inamice au fost doborâte de forţele de apărare antiaeriană şi neutralizate deasupra Crimeei”, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, adăugând că un depozit de muniţii a fost lovit în districtul Djankoi şi că fragmente de rachetă au avariat o clădire de locuit.
Nu este clar pe moment dacă depozitul a fost lovit direct de o dronă sau în urma căderii fragmentelor de la vreo dronă interceptată.
„A fost luată decizia de a evacua populaţia pe o rază de 5 kilometri de locul incidentului”, a adăugat oficialul prorus, indicând că nu s-au înregistrat victime potrivit datelor preliminare.
El a precizat că traficul feroviar a fost întrerupt în districtul Djankoi din motive de securitate. Circulaţia rutieră a fost de asemenea suspendată pe axa Djankoi-Simferopol, capitala regională, a mai indicat Aksionov.
Rusia deţine o bază aeriană militară în apropiere de Djankoi, în timp ce oficiali ucraineni afirmă de mult timp că oraşul şi împrejurimile sale au devenit cea mai mare bază militară a Moscovei în Crimeea.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei